Nieuwsalert per mail ontvangen

Tekort aan skileraressen in Oostenrijk

Wintersportredacteur

Heb jij als droom de hele winter in de sneeuw te vertoeven én ben je een vrouw? Twijfel niet langer, haal die papieren en breng de hele winter door op de prachtig witte pistes waar je een fenomenaal uitzicht bij cadeau krijgt. Er is namelijk een tekort aan skileraressen! Zowel mannen als vrouwen worden nog gezocht voor deze winter, maar skilerarenopleider Snowlife constateert op dit moment echt een tekort aan skileraressen.

Vacatures

Voor komend seizoen zijn de skischolen weer op zoek naar een hoop skileraren en skileraressen! Nu hebben zij er niet zoveel moeite mee om die skileraren te vinden, maar die leraressen is even een ander verhaal. Het begint al bij de opleiding. Hier melden voornamelijk heren zich aan, waardoor er automatisch ook meer gediplomeerde skileraren zijn. Het gevolg: het is bijna onmogelijk het aantal skileraren en skileraressen gelijk te trekken. Maar dat is goed nieuws voor ons dames!

 

Monique van Snowlife vertelt: “Wij zijn nog dringend op zoek naar meiden om de laatste vacatures te vullen. We hebben nog vacatures voor het hele seizoen, alleen voor de schoolvakanties of voor bijvoorbeeld 2 maanden in februari en maart. Kortom, er zijn nog mogelijkheden genoeg!” Op dit moment zijn er super leuke vacatures in grote en kleine skigebieden. Deze zitten te springen om ons dames. Zo zoeken ze in Serfaus, Obertauern, Gerlos, FlachauAlpendorf, Katschberg en in nog heel veel andere skigebieden skileraressen voor deze winter. Twijfel dus niet langer en ga deze winter naar de sneeuw, na terugkomst ben je een enorme ervaring rijker.

Werkzaamheden

Als skilerares sta je natuurlijk regelmatig voor kinderklasjes, maar het ligt er ook aan wat je met de skischool afspreekt en wat de skischool je te bieden heeft. Zo kan het ook zijn dat je een groep volwassenen onder je hoede krijgt of dat je misschien wel privé lessen geeft. Één ding is in ieder geval zeker, jij staat gegarandeerd in de sneeuw!

Ongediplomeerd?

Om als skilerares te mogen werken heb je diploma’s nodig, een Anwärter diploma is gewenst. Deze kan je op een later moment nog uitbreiden om hogere niveaus les te mogen geven. Heb je nu nog geen Anwärter diploma en wil je toch deze winter als skilerares werken, wees dan niet getreurd. Er zijn nog mogelijkheden!

Er zijn verschillende organisaties waar je skileraren diploma’s kan behalen. Dit kan zowel bij een Nederlandse organisatie als bij een Oostenrijkse organisatie. Let wel even op dat je geen Nederlands diploma’s haalt. Om in Oostenrijk les te mogen geven heb je namelijk het Anwärter diploma nodig en daar accepteren ze lang niet altijd diploma’s zoals Skileraar A. Je kan bijvoorbeeld je Anwärter opleiding volgen bij Snowlife. Deze organisatie organiseert ook nog opleidingsweken voordat komend seizoen losbarst. Er is dus geen excuus om deze winter niet in de sneeuw door te brengen.

Kindercoach

Mocht je nu twijfelen of je wel goed genoeg kan skiën om de opleiding te halen en wil je wel deze winter naar de sneeuw, dan zijn er nog andere mogelijkheden. Je kunt namelijk ook aan het werk als kindercoach! Monique: “We hebben ook nog vacatures voor kindercoach. Goed kunnen skiën is hierbij geen vereiste. Goed kunnen omgaan met kinderen wel. Bij voorkeur zoeken we meiden met ervaring in de kinderopvang, een animatieteam of pedagogische opleiding. Na de cursus Kindercoach op 3 november in Snowworld Zoetermeer kunnen ze dan aan de slag bij een Oostenrijkse skischool.”

Nog niet overtuigd?

Twijfel je na het lezen van dit artikel of je deze winter door wilt brengen in de sneeuw? Het zijn van skilerares heeft heel veel voordelen. Dus waar wacht je nog op!

10 redenen om skileraar te worden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in