Nieuwsalert per mail ontvangen

Ted Ligety heer en meester bij eerste World Cup in Solden

Met een ruime voorsprong won Ted Ligety vandaag de eerste World Cup GS van het seizoen in Sölden. Een gat van maar liefst 2.75 seconden met de nummer twee leverde hem de hoogste podiumplek op. In de eerste run eindigde hij nog als tweede achter Mölgg, maar de tweede run nam hij op onwaarschijnlijke wijze afstand van de concurrentie. De Italiaan Mölgg en Oostenrijker Hirscher eindigden tweede en derde in een race met lastige sneeuwomstandigheden.

Sneeuwval voorafgaand aan en tijdens de race maakten de afdaling lastig te skiën en vooral op het eind erg langzaam. De langzame finish van de reuzenslalom was niet compleet te wijten aan de nieuwe sneeuw, maar ook aan de manier waarop de slalom gestoken was. Vlak voor het vlakke gedeelte op het einde waren nog scherpe bochten gestoken waardoor de snelheid eruit werd gehaald. In combinatie met de sneeuwval zorgde dat voor een finish met weinig spektakel. Het weer in Solden wisselde sterk gedurende de wedstrijd, wat vooral de eerste skiërs in de tweede run voordeel opleverde. Ligety vertelde in de persconferentie achteraf dat de condities erg moeilijk waren, dat hij bijna niets zag en dat er veel buckels op de route lagen.

De dagwinnaar was verbaasd over zijn performance op de nieuwe ski’s. Hij verklaarde eerder al sneller te zijn op de langere ski’s, maar had nooit gedacht zo veel sneller te zijn. Niet iedereen was even blij met de nieuwe ski’s in combinatie met de zware omstandigheden. Zestien skiërs haalden de finish vandaag niet.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in