Nieuwsalert per mail ontvangen

Ligety wint eerste World Cup van het seizoen

Ted Ligety goed opweg 1ste runDe eerste World Cup wedstrijd voor mannen is om 09.30 uur van start gegaan. Door de harde wind en harde piste waren de omstandigheden in vergelijking met gisteren minder ideaal. Alle ogen waren gericht op titelkandidaat Ted Ligety, die vorig jaar met een ruim verschil Manfred Moelgg en Marcel Hirscher achter zich liet en dat was dus niet onterecht.

De condities op de Rettenbach gletsjer in Sölden waren een stuk zwaarder dan gisteren, toen de vrouwen zich moesten bewijzen. Meer wolken en wind zorgde er voor dat de organisatie de startlijn verder naar beneden heeft moeten brengen. Hierdoor is de route korter geworden en duiken de deelnemers sneller naar het steile stuk.

Marcel Hirscher zei aan het begin: “De eerste race is ontzettend belangrijk voor de rest van het seizoen. Pak je hier in Sölden een podiumplek dan heb je een hoop vertrouwen voor de wedstrijden die volgen. Het is altijd lastig om een nieuw seizoen te starten, vanwege het nieuwe materiaal en het ontbreken van wedstrijdritme.”

Vorig jaar waren de omstandigheden veel winterser dan dit jaar. Ted Ligety pakte daar een duidelijke overwinning en na de eerste run van vandaag leek de geschiedenis zich te gaan herhalen. Ligety kwam met de snelste tijd naar beneden en had dus de beste papieren voor de tweede run, die om 12.45u startte. De tweede run bleef tot het einde aan toe spannend, aangezien Ted ‘Shred’ als laatste het starthuis moest verlaten. De snelste tijd in de tweede run kwam niet op zijn naam, maar de overwinning wel. In lastige omstandigheden zette hij de 14e tijd neer. Zijn voorsprong in de eerste run was echter ruim genoeg, waardoor hij weer bewees dat hij de concurrentie nog geen stap dichterbij is gekomen sinds vorig seizoen.

De volgende World Cup wedstrijden worden geskied op 16 en 17 november in Levi, Finland. Hier worden de eerste slalom wedstrijden geskied.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in