Nieuwsalert per mail ontvangen

Ted Ligety blijft koning op de reuzenslalom.

Ted Ligety Beaver CreekHet leek Bode Miller te worden, maar daar was Ted Ligety het niet mee eens. Met een totale tijd van 2.35.77 wint Ted Ligety vanavond de reuzenslalom in Beaver Creek. In Lake Louise won Lara Gut net aan de Super G. Slechts drie honderdste van een seconde bleef ze Tina Weirather voor. 

Zoals altijd blijft het in de World Cup spannend tot de laatste skiërs naar beneden zijn gekomen. Hirscher, Miller en Ligety mochten de tweede run het laatste skiën. Net zoals in de eerste run waren zij ook in de tweede run de snelste mannen uit het circuit. Hirscher was de eerste die liet zien dat hij een klasse apart was door meer dan een seconde sneller te skiën dan Alexis Pinturault. De run daarna bewees Bode Miller direct dat hij helemaal terug is door daar nog eens een halve seconde vanaf te skiën. Niemand kon echter tippen aan het geweld van Ted Ligety, die als laatste nog even 1.32 seconde van de tot dan toe snelste tijd af skiede.

Bij de vrouwen was het verschil op de Super G een aardig stuk kleiner. Lara Gut finishte 0,03 seconde sneller dan Tina Weirather. Het verschil met Anna Fenninger was groter, maar niet groter dan 0,33 seconde.

De volgende World Cup wedstrijden worden aankomend weekend verreden. In St. Moritz, Zwitserland gaan de vrouwen de strijd aan met elkaar op de reuzenslalom en de Super G. De mannen skiën in Val d’Isere, Frankrijk de slalom en de reuzenslalom.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in