Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Teamcombinatie wedstrijden geschrapt van de World Cup kalender

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het programma van de Hahnenkamm-Rennen en de World Cup in Crans Montana wordt toch gewijzigd. Het nieuwe onderdeel, de teamcombinatie, dat tijdens deze wedstrijden geskied zou worden, is na een vergadering van de FIS toch weer geschrapt. Waarom? Dat lees je in dit artikel.

Toch geen teamcombinatie op de World Cup kalender

In het voorjaar werd bekend dat de teamcombinatie een nieuw onderdeel zou gaan worden in het wedstrijdskiën. Volgens de plannen van de FIS zou het dit jaar al toegevoegd worden aan de World Cup kalender. Er stonden zelfs 2 wedstrijden op de planning, eentje voor de mannen in Kitzbühel en eentje voor de vrouwen in Crans Montana. Uit een bericht van de Tiroler Tageszeitung blijkt dat deze plannen na een meeting in Zürich nu doorgestreept zijn. De hele organisatie van de wedstrijden pakt anders uit dan gedacht. De teamcombinatie wedstrijden worden volledig van de kalender gehaald. In Kitzbühel wordt de teamcombinatie wedstrijd vervangen door een tweede afdaling en in Crans Montana is de wedstrijd volledig afgelast.

Veel discussie over het onderdeel

De afgelopen maanden was er al veel discussie rondom dit onderwerp, ook bij de FIS en de wedstrijdskiërs. Tijdens een vergadering van de FIS in Zürich, de afgelopen dagen, zijn er knopen doorgehakt. KSC-president Michael Huber: ” De tijd is nog niet rijp voor dit nieuwe onderdeel, het is nog niet volledig doordacht.”

Wat is een teamcombinatie wedstrijd?

Tijdens een wedstrijd in dit nieuwe onderdeel starten twee skiërs van elk land. Deze vormen samen een team en skiën elke wedstrijd één run. Een skiër die gespecialiseerd is in de afdaling en een slalom wedstrijdskiër starten tijdens dit onderdeel. De tijden worden bij elkaar opgeteld en dit resulteert in een klassement. Hoeveel teams er per land mogen starten, hangt af van het nationale quota per land. Na afloop krijgen de deelnemers in beide disciplines punten volgens het normale schema, maar dan verdeeld over beide atleten. Zo krijgt bijvoorbeeld van het winnende team elke skiër 50 punten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in