Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Tanken in Oostenrijk: in deze deelstaten betaal je het meest

Wintersportredacteur

Tanken in Oostenrijk is een stuk goedkoper dan bij ons in Nederland. Toch zijn de prijzen niet in het hele land gelijk. Per deelstaat kan het best wel schelen wat je per liter diesel of benzine betaalt. Hoe dit precies zit? We vertellen je meer over tanken in Oostenrijk in dit artikel.

Tanken in Oostenrijk het duurst in Tirol, Vorarlberg en Salzburgerland

Elke maand doet de ÖAMTC onderzoek naar de brandstofprijzen in het land. Er wordt onder andere een vergelijking gemaakt met de maand ervoor en ook weet je op die manier wat je ongeveer waar betaalt voor een liter brandstof. Tanken in Oostenrijk is een stuk goedkoper dan bij ons in Nederland. Diesel en benzine tank je bijna overal in Oostenrijk voor minder dan 1 euro. Toch zijn er wel grote verschillen. In het goedkoopste tankstation kost diesel maar 0,893 cent per liter en Super (benzine) 0,949 cent per liter. Het meest betaal je voor je brandstof in Tirol, het Salzburgerland en Vorarlberg. Vaak kost benzine en diesel hier meer dan 1 euro per liter. In het Salzburgerland betaal je het meest voor je brandstof.

Belangrijk: Brandstofprijzen zijn aan verandering onderhevig. De actuele prijzen per tankstation kun je hier checken.

Grote verschillen

Er zijn grote verschillen tussen de goedkoopste en duurste tankstations. Vooral langs de snelweg betaal je veel meer. Bij een aantal tankstations scheelt dit maar liefst 60 cent per liter. Om je een idee te geven, bij een tank van 50 liter is dit al snel 30 euro meer! Eerder dit jaar mat de ÖAMTC ook grote verschillen. In mei was het verschil soms wel 70 cent per liter.

Verder laat het brandstofonderzoek van de ÖAMTC zien dat het prijsverschil tussen diesel en benzine steeds groter wordt. Dat is best wel typisch, omdat beide brandstoffen normaal gesproken in deze tijd van het jaar redelijk gelijk zijn.

Tanken in Oostenrijk

Tips voor goedkoop tanken in Oostenrijk

Nu is tanken in Oostenrijk al niet echt heel duur, toch zijn er altijd manieren om te besparen. Daarom hebben we een aantal tips voor goedkoop tanken in Oostenrijk voor je op een rijtje gezet. We blijven tenslotte Nederlanders: als we een duppie kunnen besparen, dan doen we dat graag!

1. Tank net voor 12.00 uur

Dit heeft alles te maken met de huidige regelgeving voor het verhogen van brandstofprijzen. Dit mag maar één keer per dag, namelijk om 12.00 uur. Om die te voorkomen moet je dus voor die tijd tanken. Bedenk wel dat prijsverlagingen de hele dag door plaats mogen vinden. Het blijft dus spannend.

2. Tank op zondag- of maandagochtend

Op deze momenten zijn de prijzen het laagst. Tanken is duurder richting het weekend.

3. Tank niet langs de snelweg

Dit geldt niet alleen in Oostenrijk, maar ook bij ons in Nederland en in Duitsland. Tankstations langs de snelweg hanteren vaak hogere prijzen. Wil je goedkoop tanken in Oostenrijk en kun je van de snelweg af? Doe dit dan vooral. Zoals je hierboven kunt lezen, scheelt dit je flink wat centen per liter!

4. Vergelijk de prijzen

De prijzen van benzine en diesel blijven wisselen. Het is dus logisch dat je af en toe de kluts kwijtraakt. Download daarom de ÖAMTC app (Android of iOS) of check de prijzen online per postcode.

5. Plannen

Het klinkt misschien wat overdreven, maar plan je route. Je weet hoeveel je ongeveer op een tank kunt rijden, dus houd daar rekening mee. Ook in Duitsland kun je kijken wat tanken kost. Bereken de route vooraf en houd rekening met tankstations. Het is iets meer werk, maar op die manier kun je wel op je wintersport besparen.

Ook handig

Ben jij van plan om met de auto op wintersport te gaan naar Oostenrijk? Dan zijn er nog een aantal punten waar je op moet letten. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in