Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Siberisch koud in Oostenrijkse skigebieden

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De winter is nu echt aangekomen in de Alpen, want de temperaturen die er aan zitten te komen liegen er niet om. In de komende tien dagen kan de temperatuur in de nacht dalen tot -35 graden waardoor je goed gekleed richting je wintersportbestemming moet vertrekken. Doe je dit niet dan verander je letterlijk in een ijspop en beleef je weinig plezier aan je wintersportvakantie.

Gedurende afgelopen week merkte je al dat het flink kouder aan het worden was in Oostenrijk. Vorig week bereikte de thermometer regelmatig het niveau tussen de 5 en 10 graden boven nul. Dat gaat de komende dagen compleet omslaan, want de Siberische kou komt richting de Alpen. Het dieptepunt zijn wij op dit moment liggen rond 20 januari, waarbij het -35 kan gaan worden in de avond!

Als voorbeeld nemen we de weersvoorspelling voor Serfaus- Fiss-Ladis:

weersvoorspelling

Weersvoorspelling SnowPlaza.nl

Je merkt op dit moment al een enorme kou als je in de bergen bent. Temperaturen die schommelen tussen de -10 en -15 en mensen die piepend in de skilift zitten. Moet je nagaan wat er nog gaat komen, want dit is nog maar het begin. De skileraren en skileraressen gaan het zwaar krijgen, want met kindergroepen met deze temperaturen de berg op is niet ideaal.

Ga goed voorbereid richting je wintersportvakantie, want het koud krijgen tijdens het skien of snowboarden is verre weg van ideaal. Zorg ervoor dat je altijd het drielagen systeem hanteert zodat je lichaam goed warm blijft.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in