Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Swatch Freeride World Tour afgebroken door lawine

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De ronde van Swatch Freeride World Tour in Fieberbrunn is afgebroken vanwege een lawine waarbij een deelnemer betrokken raakte. Tijdens een crash van Julien Lopez ontstond er een lawine, waarbij hij zijn ABS Airbag moest activeren. Dit was voor de organisatie reden om het evenement voor vandaag af te breken.

De lawine had een breedte van 40 meter en een lengte van 100 meter. Na het ongeluk gaven de organisatoren van het evenement de volgende verklaring. “Julien veroorzaakte een lawine toen hij na een crash zijn verloren ski wilde oppakken. Toen de lawine ontstond reageerde hij snel door zijn ABS Airbag systeem te activeren. Het reddingsteam was een paar seconden, nadat de sneeuw was gestopt met bewegen, bij hem om hulp te verlenen. Julian was in staat om naar de finish toe te skiën, waarna hij direct gecontroleerd werd op medische mankementen”, aldus de organisatoren.

Er bestaan altijd gevaren bij het Swatch Freeride World Tour evenement. Om die reden zijn er veel specialisten aanwezig die snel kunnen handelen in noodsituaties. “Een medische helikopter en een groot team van reddingsmedewekers staat altijd stand-by en kunnen direct hulp verlenen indien er ongelukken gebeuren. We zijn blij dat er niks aan de hand is met Julien en hopen dat iedereen inziet hoe belangrijk een goede uitrusting is. Zorg altijd dat je met de juiste materialen buiten de piste gaat en neem geen onverantwoorde risico’s”, aldus woordvoerders van het evenement.

Het lawinegevaar is op dit moment erg groot in de Alpen. In Zwitserland zijn er in een week tijd 10 mensen om het leven gekomen als gevolg van lawines. Naar verwachting blijft het lawinegevaar ook nog aanhouden. Autoriteiten waarschuwen dan ook voor de gevaren die op de loer liggen.

Meer informatie en de daadwerkelijke beelden van het ongeluk:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in