Nieuwsalert per mail ontvangen

Svindal pakt eerste zege in Kitzbuhel

Het was een perfecte dag met iets minder perfect weer. Sneeuw en wolken zorgden voor verminderd zicht tijdens de Super G in Kitzbühel. Aksel Lund Svindal neemt de gouden plak mee naar zijn hotel voor de eerste keer in Kitzbuhel. Hiermee wint hij de derde van de vier Super G’s dit seizoen. Matthias Mayer staat voor het eerst in zijn leven op het podium van een World Cup wedstrijd en wordt tweede. 

De winnende tijd vandaag was 1.14.48 en Mayer finishte op 0.13 seconde afstand hiervan. Innerhofer kwam als derde over de finish, 0.40 seconde langzamer dan de winnaar.

De week in Kitzbühel staat bekend als de zwaarste van het seizoen. Afgezien van de zware piste wordt er ook veel van de skiërs gevraagd. Vandaag is de Super G, morgen de afdaling en zondag de slalom en de combinatie. Svindal: “Kitzbühel is zeker een mentaal zware week. Het sloopt je zelfs op dagen dat je snel skiet. Je bent dan blij, maar je voelt je vooral opgelucht omdat de berg zoveel van je vraagt.”

Om 11.30u start de Amerikaan Marco Sullivan als eerste op de afdaling tijdens de Hahnenkamm-Rennen. Wij zijn erbij om verslag te doen.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in