Nieuwsalert per mail ontvangen

Svindal en Maze pakken zege op afdaling en reuzenslalom

Vandaag streden de mannen in Lake Louise om de winst op de afdaling en voor de vrouwen stond de reuzenslalom in Aspen op het programma. Tina Maze stal de show en won met bijna een seconde verschil van de nummer twee, Kathrin Zettel. Het is haar tweede winst op de reuzenslalom dit seizoen. De afdaling bij de mannen was de eerste wedstrijd van het ‘speed’ seizoen en werd gewonnen door Aksel Lund Svindal. Hij liet hiermee Max Franz en Marco Sullivan achter zich.

Vrouwen
In Aspen genoten de bezoekers vandaag van een felle zon, blauwe lucht en warme dag. De sneeuw was hard en zorgde voor een spectaculaire race. Maze won ook de tweede race van het seizoen en deed dat met gemak. Maze: “Het is leuk om te kunnen skiën met het gevoel dat je alles onder controle hebt en niet teveel risico’s hoeft te nemen. Het skiën voelt heel natuurlijk en winnen komt dan vanzelf.” Skiën is overigens niet het enige wat multitalent Maze doet. De Sloveense heeft onlangs haar debuutsingle uitgebracht die wij laatst al via Facebook hebben gedeeld: ‘My Way Is My Decision‘. Op de derde plek achter Zettel eindigde Viktoria Rebensberg uit Duitsland. De verrassing van vandaag was de beeldschone Lara Gut, die vierde eindigde. Na vier jaar eindigde zij eindelijk weer binnen de top 15 op een reuzenslalom. Lindsey Vonn is herstellende van een buikgriep en eindigde op een 21e plaats.

Mannen
Nadat vele skiërs probeerden aan de scherpe tijd van Max Franz te komen leek de Oostenrijker onverslaanbaar. Svindal bewees het tegendeel en sloeg een gat van 0.64 seconden. De winnende Noor legde na afloop uit dat hij onzeker was of hij na de goede trainingsruns ook een goede tijd in de wedstrijd neer kon zetten. De veranderende sneeuwcondities zouden het wel eens lastig kunnen maken en Svindal startte achterin het deelnemersveld. ‘Erik Guay startte net voor mij. Toen ik hoorde dat hij een goede tijd had neergezet, wist ik dat ik kans maakte.’ Hoewel Svindal nog nooit een afdaling in Lake Louise had gewonnen, staan er wel al drie Super-G’s op zijn naam.

Op zondag skiën de mannen voor het eerst dit seizoen de Super G en wagen de vrouwen zich aan de tweede slalom. Vanaf 17.50u zendt Eurosport de eerste slalom run uit, gevolgd door de Super-G om 18.50. De ontknoping bij de vrouwen in de tweede run is om 20.46u te zien.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in