Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Stuk kouder in Oostenrijkse skigebieden

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het weer is eindelijk omgeslagen waardoor de Oostenrijkse skigebieden nu te maken hebben met flink lagere temperaturen. De temperaturen schommelen tussen de -10 en -15 graden waardoor de wintersporters een stuk meer lagen aan moeten trekken om niet te vernikkelen in de skiliften en op de pistes. Het grootste voordeel van deze koudere periode is dat de sneeuwkanonnen weer volop aangezet kunnen worden en de pistes elke ochtend voorzien zijn van een vers laagje sneeuw.

Sinds de jaarwisseling is het weer compleet omgeslagen in de Alpen. Meteen op nieuwjaarsdag werden veel Oostenrijkse skigebieden verrast door Koning Winter die het jaar blijkbaar goed wilde beginnen. Een verse laag natuursneeuw zorgde ervoor dat iedereen in de skigebieden de lange droge periode snel is vergeten. Jammer genoeg heeft het nog niet heel erg hard gesneeuwd, waardoor we tot nu toe tevreden moeten zijn met hoeveelheden die schommelen tussen de 10 en 40 cm verse sneeuw lokaal in Oostenrijk. In combinatie met de sneeuwkanonnen zorgt dit in de hogergelegen skigebieden voor een redelijk goede basislaag.

weersvoorspelling

Weersvoorspelling Snowplaza.nl

Er is ook weer verse sneeuw in het vooruitzicht. Als voorbeeld hebben we hierboven de weersvoorspelling voor skigebied Kitzbühel weergeven. De komende dagen gaat het daar weer heerlijk sneeuwen, is de sneeuwgrens redelijk laag en blijft de temperatuur flink koud. Allemaal goede signalen die de skigebieden met open armen ontvangen, want alle sneeuwval is welkom.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in