Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Stroomstoring in skigebieden

Wintersportredacteur

Op het moment van schrijven zit ik in de auto onderweg naar Gerlos. We zijn net vertrokken vanaf het vliegveld in Innsbruck en rijden terug naar onze thuisbasis. Zojuist ontvingen we het telefoontje van één van onze collega’s die nog in Gerlos zitten of we kaarsen in huis hebben. Het dorp is namelijk getroffen door een stroomstoring. Daar gaat ons avondje in de Cin-Cin…

Stroomstoring

De stroomstoring in ons tweede thuis is één van de gevolgen van de heftige weersomstandigheden die op het moment in Oostenrijk heersen. Wegen zijn dicht, dorpen zijn onbereikbaar en nu zitten dus ook een aantal dorpen zonder stroom. Want niet alleen in Gerlos was het vanavond helemaal donker. Ook vrienden van mij die nu in Saalbach-Hinterglemm zitten, hadden ongeveer een kwartiertje geen stroom. Daar was de stroomstoring gelukkig snel weer voorbij, maar onze collega’s in Gerlos zitten nog steeds in het donker.

Ik hoop dat de stroomstoring in Gerlos snel voorbij is, want we hadden ons verheugd op een gezellig avondje in de Cin-Cin. We spraken zojuist een hoteleigenaar uit Gerlos en er is helaas ook in de Cin-Cin nog steeds geen stroom. De biertap doet het inmiddels ook niet meer, maar gelukkig hebben ze nog genoeg bier in flesjes. Ze zijn in elk geval goed voorbereid! Hij gaf aan dat ze gaan proberen het binnen een uurtje weer in orde te hebben, maar of dat echt lukt is afwachten. De oorzaak van de stroomstoring is niet bekend, maar de kans is bestaat dat er een boom op de stroomkabels is gevallen. We houden jullie op de hoogte!

We rijden inmiddels de Gerlospas op en verheugen ons nu al op een biertje uit de fles.

Stroomstoring in de Cin-Cin vanavond

 

Extreem veel sneeuw

Vandaag en gisteren is er extreem veel sneeuw gevallen in sommige gebieden. Alleen al vandaag is er ruim een halve meter gevallen op sommige plaatsen. En het is nog niet gestopt, want terwijl ik dit schrijf sneeuwt het nog steeds aardig door. Vanaf morgen komt daar gelukkig verandering in en hopelijk kunnen we zelfs af en toe genieten van het zonnetje. Meer daarover lees je in onderstaand artikel.

Eindelijk mooi weer onderweg naar de Alpen!

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in