Nieuwsalert per mail ontvangen

Stormgevaar in Oostenrijkse skigebieden

Wintersportredacteur

Wintersporters die op dit moment in de Alpen zijn, hebben te maken met onrustige weersomstandigheden. Het is er onstuimig, met sneeuw en windvlagen die ook vandaag gaan zorgen voor problemen op de berg. Op de hoge bergtoppen gaan waarschijnlijk liften sluiten in de loop van de dag en het is aan te raden om goed voorbereid de berg op te gaan. Het blijft op veel plekken in Oostenrijk boven de 1.200 meter grens de hele dag sneeuwen. Een heerlijk winters dagje hebben we voor de boeg!

Stormgevaar

De skigebieden in Oostenrijk maken zich klaar voor een dag die in het teken gaat staan van storm. Deze storm is op dit moment nog niet merkbaar, maar gaat in de loop van de dag ontstaan. Met windvlagen rond de 115 tot 120 kilometer per uur kunnen rond 15.00 uur problemen gaan geven. Het is dus aan te raden om vandaag vroeg de pistes op te gaan, zodat je rond 15.00 uur kunt besluiten om lekker naar beneden te gaan en daar na te genieten van een sneeuwrijke dag.

Meer sneeuw in aantocht

In de loop van de dag gaat de sneeuwgrens weer dalen en kan er wederom rekening gehouden worden met verse sneeuw. Naar verwachting blijft de sneeuwgrens op de 800 meter grens hangen. Er kan vanavond circa 40 tot 50 cm sneeuw gaan vallen. Dit in combinatie met harde wind zorgt voor de typische sneeuwstorm kenmerken. Opstuivend sneeuw, harde wind en koude weersomstandigheden. Niet ideaal dus!

Dit weekend weer beter

Gelukkig gaat het dit weekend weer mooi weer worden in de Alpen. We moeten dus even twee dagen rekening gaan houden met mindere weersomstandigheden. Aan de andere kant is het ook zo dat ook sneeuwval bij de wintersportvakantie hoort. Wil je dus de zon nog gaan zien? Zaterdag en zondag gaan prachtige dagen worden waarbij de zon de overhand heeft!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in