Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Storm plaagt skigebieden – liften staan stil

Wintersportredacteur

Net als zondag is het vandaag ook weer raak in de Oostenrijkse skigebieden. Vele liften worden gesloten of zijn vandaag niet eens open gegaan. In Saalbach-Hinterglemm is een gedeelte van de liften dicht, in Ischgl, in het Zillertal en ga zo maar door.

Toch snappen veel wintersporters niet waarom liften dichtgaan. Als je in het dal staat waait het namelijk vaak niet, wat tot discussies leidt met het liftpersoneel. Die moeten dan uitleggen dat je echt in een achtbaan zit als je instapt en dat dat niet bevorderlijk is voor je veiligheid.

De Melcherbar in Finkenberg laat met deze onderstaande video van vandaag zien waarom sommige liften terecht gesloten worden.

 

heit geat a liftl ???

Geplaatst door Melcher Bar op dinsdag 9 februari 2016

Ben je nu lekker aan het skiën en voel je ook dat het flink waait? Houd dan altijd de interactieve pistekaarten van het skigebied in de gaten, want het kan zomaar zijn dat liften gedurende de dag gesloten of juist geopend worden. En dat is wel fijn om te weten als je een tocht aan het maken bent. Het gebeurt namelijk vaak dat verbindingsliften dichtgaan en dan moet je met de bus of de taxi.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in