Nieuwsalert per mail ontvangen

Stoeltjeslift meerdere malen gesaboteerd: dader gezocht

De Glungezerbahn in gebruik (© Glungezerbahn)

In het dorpje Tulfes is men op zoek naar een saboteur. De man heeft al meerdere keren de Glungezerbahn gesaboteerd. Bij zijn laatste poging is hij gespot, maar niet herkend. De stoeltjeslift heeft al meerdere keren ervoor gezorgd dat de lift ‘s ochtends niet in gebruik genomen kon worden.

De Glungezerbahn is in de winter een sleeplift voor skiërs en in de zomer een eenpersoons stoeltjeslift die wandelaars omhoog brengt. De lift ligt nabij Innsbruck en is zeer in trek bij toeristen. In juni is het de man al drie keer gelukt om de lift zodanig te saboteren dat ‘ie de volgende dag niet meer kon worden gebruikt. Dat gebeurde op 10, 13 en 20 juni. Op 1 juli werd de man gespot door een liftbediende.

Gevlucht

De liftbediende zag tijdens een controlerit de man bezig met een sabotageactie. Hij sprak hem aan en daarop sprong hij op zijn motor. Hij droeg een jeans een een donkerblauwe jas. De liftbediende kon niet zien hoe hij eruitzag, want hij had een helm met skibril op. Zijn motor was een oranje-zwart-witte crossmotor zonder licht en zonder kenteken.

Gezocht

Omdat de laatste sabotageactie tijdens de openingsuren van de lift plaatsvond is ook de politie nu op zoek naar de dader. Mocht je iets gezien hebben omdat je toevallig in de buurt was, dan wordt verzocht om contact op te nemen met de politie. Wij hopen dat de dader snel gepakt wordt voordat de veiligheid in het gedrang komt.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in