Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Stoeltje van skilift gevallen door windvlaag

© Skiinformatie

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een bijzonder ongeluk in het Amerikaanse skigebied Bittersweet Resort in de staat Michigan. Daar viel een stoeltje van een skilift door een windvlaag. Niemand raakte gewond.

Windvlaag

Afgelopen zaterdag heeft een windvlaag tijdens een sneeuwstorm ervoor gezorgd dat een stoeltje van de Snow Flyer High-Speed stoeltjeslift verstrikt raakte in de communicatiekabel van de lift. Daardoor werd de klem van de kabel gerukt en viel het stoeltje op de grond. Een bizarre samenloop van omstandigheden.

Lees ook: gondel valt van skilift in Hochoetz

Nog nooit zoiets meegemaakt

Volgens het skigebied mankeerde er niets aan de lift. “Op het gebied van onderhoud en mechaniek was er niets dat erop duidde dat het enigszins onze schuld kon zijn. We hebben nog nooit zoiets gezien. Ik werk hier al 18 jaar en ik heb nog nooit zoiets meegemaakt”, vertelde manager van het skigebied Nick Ross aan de lokale media. Hieronder zie je twee foto’s van het voorval.

Chair just fell off at my local hill
byu/EatingADamnSalad inskiing

Inzittenden uit lift gehaald

Niemand zat in het gevallen stoeltje ten tijde van het ongeluk en ook niemand skiede onder het stoeltje. Wel zaten er 12 personen in de andere stoeltjes van de lift. Zij werden uit de lift gehaald. Het skigebied zou contact hebben gehad met de liftfabrikant. Vrijdag zou de lift weer in gebruik genomen kunnen worden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in