Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Stoeltje van skilift gestolen: dief gezocht

Wintersportredacteur

In Aspen is vorige week een stoeltje van de Bell Mountain lift gestolen. De skilift is zo gebouwd dat hij alleen kan draaien als alle stoeltjes eraan hangen. Aspen Skiing Co. doet een oproep om het stoeltje terug te krijgen, zonder verdere vragen of gevolgen. Het is nu belangrijker om de lift voor de seizoensopening weer compleet te hebben. 

Bell Mountain skilift

De Bell Mountain lift is een cruciale lift in het gebied. Als er problemen zijn met de Silver Queen gondellift of als er niet genoeg sneeuw ligt voor de dal afdaling, wordt de Bell Mountain ingezet. Een woordvoerder van Aspen Skiing Co. vertelt dat de Bell Mountain de afgelopen twee seizoensopeningen hard nodig was. Toen heeft de lift de eerste vier weken van het winterseizoen gedraaid.

 

Ontwerp

Door het ontwerp en de mechanica kan de lift alleen maar draaien als alle stoeltjes aan de kabel hangen. Dit heeft te maken met de balans van de lift. Er kan niet zomaar een ander stoeltje opgehangen worden en ook het verschuiven van de stoeltjes wordt een onmogelijke berekening. Mocht het stoeltje niet worden teruggebracht, is de kans groot dat de lift niet kan draaien dit jaar.

Dief

“Waarschijnlijk dacht iemand dat het wel een mooie bank voor in de tuin zou zijn en hebben ze niet nagedacht over de gevolgen”, vertelde de woordvoerder. Iedereen die iets gezien of gehoord heeft, wordt gevraagd te bellen naar Aspen Skiing Co. Het is prioriteit om de skilift weer compleet te maken, dus hebben ze besloten dat de dief het stoeltje kan terugbrengen zonder verdere gevolgen. Er was nog even sprake van een beloning voor de gouden tip, maar dat is uiteindelijk niet gedaan. Aspen Skiing Co. gaat uit van de eerlijkheid van de mens en hoopt dat de dief het stoeltje gewoon terugbrengt.

Oude skiliften

Skiliften moeten natuurlijk een keer vervangen worden. Een Oostenrijks bedrijf heeft ontdekt dat de oude liften goed verkopen, zoals je in onderstaand artikel kan lezen. Misschien kan dat in Amerika ook, dan is de Bell Mountain weer compleet en heeft de dief toch een mooie bank voor in de tuin.

Oude skiliften verkopen als warme broodjes

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in