Nieuwsalert per mail ontvangen

Steun Irian in de Freeride World Tour

Op 7 januari maakt de Freeride World Tour zijn eerste stop van dit seizoen in Revelstoke, British Columbia. Een bizarre wedstrijdenserie waaraan alleen de allerbeste freeriders deelnemen volgt. Dit jaar doet voor het eerst in de geschiedenis een Nederlander mee. Irian van Helfteren is zijn naam. 

Misschien ken je die naam, want onlangs schreven we al over hem in de Movie Monday rubriek. Irian rijdt voor de Gnarlberg Steinbocks en die publiceerde laatste een hele vette film.

Tijdens de Freeride World Tour strijden de skiërs en snowboarders om de beste lijn. Ze worden gedropt op de top van extreem steile bergen en vervolgen van daaraf hun weg naar beneden. Bekijk de onderstaande film voor een impressie van de competitie. Na de stop in Revelstoke is het circus te vinden in Courmayeur (IT), Chamonix (FR), Kirkwood (CA) en Fieberbrunn (AT). In Verbier wordt de finale verreden.

Om deel te nemen aan de Tour moet je een vrachtwagen vol geld mee nemen. Skipassen, onderkomen, startgeld en de verplichte verzekeringen zijn verre van gratis. Voor het snowboardmateriaal van Irian zorgen verschillende sponsors, maar om zijn land te kunnen verdedigen zoekt hij nog financiële sponsors. Daarom is hij in samenwerking met de freeride community WePowder een inzameling gestart. Neem even een kijkje op deze website en steun Irian om zijn droom waar te kunnen maken en de lage landen trots te laten zijn.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in