Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Steeds minder maar grotere skigebieden in de komende jaren

© Skiinformatie

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Ga je altijd naar een kneuterig skigebied? Dat kan wellicht in de toekomst niet meer. De vakvereniging voor skiliftondernemingen verwacht in de toekomst namelijk steeds minder en grotere skigebieden. In een persconferentie liet voorzitter Franz Hörl donderdag weten dat er meer aansluitingen tussen skigebieden aan zitten te komen.

Dit jaar was de belangrijkste verbinding tussen twee skigebieden in Oostenrijk de verbinding van Fieberbrunn met Saalbach Hinterglemm Leogang. Dankzij de nieuwe verbindingslift stootte het skigebied SkiWelt van de troon als het gaat om het skigebied met de meeste pistekilometers. Daar is overigens het laatste woord nog niet over gesproken. We kunnen de komende jaren meer van deze verbindingsliften verwachten volgens de vakvereniging. Zo kunnen de kleine gebieden namelijk samen de concurrentie aangaan met de grotere gebieden.

Hörl weet verder te vertellen dat het met eenderde van de skiliftondernemingen financieel ‘zeer goed’ gaat, eenderde ‘redelijk goed’ en de overgebleven skigebieden een stuk minder. Die laatste groep moet daarom maatregelen nemen en fuseren is er daar een van.

Ook over de klimaatverandering heeft de voorzitter wat te vertellen. Hij weerlegt dat wintersport in de bergen dankzij de opwarming van de aarde met het uitsterven bedreigd is. De Tiroolse skitoerisme onderzoeker Gunther Aigner heeft namelijk onderzoek gedaan naar tien Oostenrijkse bergstations en daaruit is naar voren gekomen dat zowel onder de sneeuwhoogtes en hoeveelheid nieuwe sneeuw geen negatieve trend is gesignaleerd. Dat de gletsjers kleiner worden heeft te maken met de warme zomers en niet met de warme winters. De winters werden zelfs kouder vanaf een bepaalde hoogte volgens de expert.

Skigebieden gaan in de toekomst dus nog wel even mee, maar het worden er steeds minder en ze worden groter.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in