Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

St. Johann en Kitzbühel opnieuw in gesprek over skiverbinding

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Gisteren werd bekend dat het idee om een skiverbinding te maken tussen St. Johann en Kitzbühel via de Kitzbühler Horn weer nieuw leven in is ingeblazen. Kitzbühel is in ieder geval niet tegen, ook de burgermeester van Oberndorf roept op tot een fusie. Alleen de Bergbahnen St. Johann zijn voorlopig nog terughoudend.

Skiverbinding tussen St. Johann en Kitzbühel

De Kitzbühler Horn is zichtbaar vanuit St. Johann in Tirol en het skigebied van Kitzbühel. Je kunt echter alleen vanuit Kitzbühel op deze bergtop skiën. Er is geen skiverbinding tussen de twee skigebieden die vlak naast elkaar liggen. In 2006 lagen er al plannen op tafel voor de bouw van drie nieuwe skiliften om de verbinding te realiseren. Een geschil zorgde voor het einde van dit idee en sindsdien is er niets meer veranderd. Nu probeert de burgermeester van Oberndorf de plannen weer nieuw leven in te blazen!

Kitzbühel is positief

De burgermeester roept de twee skigebieden op om het verleden achter zich te laten. Kitzbühel ziet een mogelijke fusie als optie. Daarvoor moet er wel iets veranderen bij de St. Johanner Bergbahnen. Volgens de burgermeester van Kitzbühel en voorzitter van de raad van toezicht van de Bergbahnen is er een modernisering nodig in het skigebied. De discussies uit het verleden spelen volgens hem geen rol meer.

St. Johann is terughoudend

De verantwoordelijke in St. Johann liet weten dat dit onderwerp op dit moment niet bij hen op tafel ligt. Er wordt in dit skigebied zelf al gewerkt aan strategische stappen voor de toekomst. Of er dus ruimte is voor een fusie, dat is op dit moment onduidelijk. In de media verschenen er al meer berichten over grote ontwikkelingen met investeringen in het skigebied. Wat deze precies inhouden is nog niet duidelijk.

Nog veel onduidelijk: skiverbinding St. Johann en Kitzbühel

Dat er plannen zijn voor een mogelijke skiverbinding tussen St. Johann en Kitzbühel dat is duidelijk, maar hoe, wat en wanneer nog niet. Volgens een local, een verhuurder van de Harschbichlalm, is een verbinding economisch zinvol. Het skiseizoen wordt steeds korter en daardoor komen er steeds minder mensen naar de regio, deze skiverbinding is volgens hem positief voor alle partijen. ‘Stilstaan is achteruitgang’, zo zegt hij bij de ORF. Als er echt iets gaat gebeuren, dan zal dat waarschijnlijk nog wel een tijdje duren. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in