Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sportwinkels de dupe van matige sneeuwcondities

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De berichten die op het internet verspreid worden gaan over de matige sneeuwcondities in de skigebieden. Maar niet alleen de skigebieden hopen op sneeuwval, want ook de sportwinkels hebben een matige seizoensstart gehad.

Voor veel sportwinkels zijn de afgelopen weken zwaar tegengevallen. Alleen met een goede januari maand kunnen deze tekorten goedgemaakt worden, aldus Hjalmar Comploy van Sportler in Innsbruck. De verkoop van hardware zoals ski’s en snowboards hebben een daling laten zien tussen de 10 – 15%. Daarnaast moet er veel onderhoud gedaan worden aan de verhuurde ski’s en snowboards. Door de dunne sneeuwlaag liggen er veel stenen aan de oppervlakte, die niet altijd ontweken kunnen worden. Het materiaal is daar dan de dupe van en dient allemaal gerepareerd te worden.

Ondanks de matige start hebben de skiwinkels de moed niet opgegeven. “Wanneer na de kerst sneeuwval de skigebieden bereikt dan zijn wij deze matige start snel vergeten. Aankomende twee weken verwachten wij topdrukte en kunnen we eindelijk volle productie draaien”, aldus Herbert Erler.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in