Nieuwsalert per mail ontvangen

Spieljochbahn in Fügen in hoog tempo gesloopt

Spieljochbahn in Fügen

Hoe het afbreken van een skilift in zijn werk gaat? Bij de Spieljochbahn in Fügen kun je dit goed zien. Het skigebied heeft afgelopen week een korte video online gezet waarbij je kunt zien wat er allemaal komt kijken bij de afbouw van een skilift. De skilift wordt deze zomer vervangen voor een moderne gondellift, waarbij het skigebied goede stappen zet richting de toekomst. Naast de skilift investeert het skigebied ook in de verbetering van de kunstsneeuw-voorzieningen en wordt er een nieuw waterbassin aangelegd. 

Nieuwe Spieljochbahn in Fügen

Deze zomer wordt er hard gewerkt aan de vernieuwing van de Spieljochbahn in Fügen. Een moderne skilift waar het skigebied een flinke zak geld voor moet meenemen. Naast het feit dat het een super moderne skilift is, wordt het ook een architectonisch hoogstandje. Het skigebied gaat flink investeren deze zomer, want er is voor vernieuwingen in het skigebied circa 40 miljoen euro gebudgetteerd. Bedragen waar je mooie dingen mee kunt doen. Naast de skilift wordt er ook geïnvesteerd in nieuwe sneeuwkanonnen en gaat er een nieuw waterbassin aangelegd worden. Flinke plannen, want het dal-, middel- en bergstation van de Spieljochbahn in Fügen worden ook compleet vernieuwd.

Werkzaamheden in volle gang

Meteen na het sluiten van het skigebied zijn de bouwvakkers begonnen met het platgooien van de skilift. De nieuwe lift moet tenslotte in december 2017 in gebruik genomen gaan worden. Er is dan ook veel werk te verzetten! Zie onderstaande video die het skigebied afgelopen week deelde.

Dalstation Spieljochbahn tegen de vlakte

Eind maart deelde het skigebied de eerste beelden van het neerhalen van het dalstation. Het geel/blauwe gebouw werd helemaal uit elkaar geknipt. Hoe dit er aan toe ging? Zie hieronder het bericht dat wij hierover publiceerden.

Spieljochbahn Fügen wordt afgebroken

Skigebied Fügen

Ook in Fügen hebben de wintersporters lang na kunnen genieten van de sneeuwval. Op 1 en 2 mei is hier nog een flinke hoeveelheid sneeuw gevallen, waardoor de freeriders nog heerlijk hebben kunnen poederen. Bizarre omstandigheden waar het skigebied normaal gesproken alleen in januari, februari en maart mee te maken heeft.

In Hochfügen kun je nog steeds skiën

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in