Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Spectaculaire reddingsactie in Sölden met toerski’s

© Bergrettung Sölden

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Op oudjaarsdag moest er een wintersporter onmiddellijk naar het dal gebracht worden in verband met hoogteziekte van 2844 meter in Sölden. Een spectaculaire reddingsreddingsactie werd opgezet. Omdat er geen noodhelikopters beschikbaar waren, kwam de bergreddingsdienst met toerski’s in actie.

Reddingsactie in Sölden met toerski’s

Vlak voor het nieuwe jaar rond 21.00 uur werd de reddingsdienst in Sölden opgeroepen. Een patiënt moest zo snel mogelijk vanaf de Breslauer Hütte op 2844 meter naar het dal gebracht worden in verband met hoogteziekte. Omdat er geen noodhelikopters beschikbaar waren kwam de bergreddingsdienst van Sölden op bijzondere wijze in actie. Het team kwam in actie en begon de klim vanuit Vent met toerski’s omhoog tot de hut. In stormachtige omstandigheden klommen de bergredders in de avond de berg op. Na ongeveer 30 minuten bereikten de bergredders de hut en werd er eerste hulp verleend.

Vervolgens werd de patiënt vlak voor de jaarwisseling naar het dal getransporteerd. In het dal werd de man overgedragen aan de opgeroepen bergreddingsarts en het ambulanceteam. De reddingsactie eindigde in 2024 rond 01.45 uur.

Beelden van de actie

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in