Nieuwsalert per mail ontvangen

Spectaculaire beelden bij Valhalla behind the Scenes!

VALHALLA-FOREST-SKIINGSkiërs doen backflips tussen bomen door, sliden over omgevallen bomen en springen over watervallen, dit alles zonder sneeuw. Niet het eerst waar je aan denkt, als je aan een skifilm denkt.  Sweetgrass productions heeft met de film Valhalla het regenwoud opgezocht en heeft er mooie beelden aan overgehouden. Mike Brown, de producer van Sweetgrass, bedacht het idee twee jaar geleden. Hij werd geïnspireerd door het besneeuwde regenwoud in Chili. “het idee om deze twee uiterste te kunnen combineren bleef mij fascineren.” Brown verzamelde een handvol skiërs, waaronder Karl Fostvedt en Elien Hindert om de film te maken. Daarnaast was één van de locals van het Mount Baker regenwoud betrokken bij de film. Zack griffin was onmisbaar tijdens de filmopnames. Hij wist de perfecte locaties en had daarnaast veel kennis en ervaring als gids van het regenwoud.”Mede door Zack hebben wij zulke mooie shots kunnen schieten” zegt brown.

Als beloning voor het harde werk, kreeg Valhalla vorige week de Powder award voor movie of the year. Het was niet vanzelfsprekend dat Valhalla de Powder award zou winnen. Onder de andere genomineerden zaten onder andere Into the Mind en McConkey.

De film is in twee jaar gefilmd met twee expedities in het regenwoud in juni 2012 en july 2013. “In het regenwoud werkt iedereen samen voor het perfecte shot. Soms ben je met het opbouwen, de run en het filmen van één shot een week bezig. Je moet de jump, de landing en de hele run maken en daarnaast veel sneeuw van de dichtbijgelegen gletscher aanvoeren. Voordat de sneeuw gesmolten was moest alles gefilmd zijn en werd er weer met een nieuwe locatie begonnen.” zegt Brown.

De crew leerde veel van het eerste jaar. Met bewolkt weer bleef de sneeuw langer liggen, maar was er niet de benodigde zon voor de filmopnames. Het tweede jaar kwamen ze terug met makkelijkere skis, een paar nieuwe atleten, nieuwe ideeën en met veel meer kennis over de omgeving. Begin augustus 2013, pas een maand voor de première van Valhalla.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in