Nieuwsalert per mail ontvangen

SnowWorld plaatst 8.000 zonnepanelen bij de skibanen

SnowWorld wil met in totaal 8.000 zonnepanelen zelfvoorzienend in de energiebehoefte gaan worden. Zowel in Landgraaf als in Zoetermeer worden dit en volgend jaar zonnepanelen geplaatst en zet het bedrijf een goede stap in het duurzamer maken van de SnowWorld vestigingen. In totaal moeten de panelen een vermogen gaan opwekken van 2,1 Mwp, wat te vergelijken is met het voorzien van 600 huishoudens van stroom. 

SnowWorld is veel in het nieuws geweest afgelopen jaar vanwege de verlenging van de derde baan in Zoetermeer. Dit project loopt bijna op zijn einde en gaat vanaf komende maand in gebruik genomen worden. Lees hier het bericht met een foto-update van de laatste bouwwerkzaamheden.

Ook het duurzamer maken van de skibanen in Zoetermeer en Landgraaf behoren tot de strategie van SnowWorld. “Voor ons was het energiezuiniger maken van het centrum de eerste prioriteit, nu komt de stap om zonnepanelen aan te leggen en als derde stap gaan we de skibanen voorzien van ledverlichting,” aldus Koos Hendriks, directeur van SnowWorld. 

De zonnepanelen worden geplaatst door Indi Energie, het bedrijf dat is opgericht door Essent, de energieleverancier voor Snowworld. Indi Energie neemt ook de investering in de panelen voor haar rekening, waarbij SnowWorld 15 jaar lang de opgewekte stroom zal afnemen. In Zoetermeer worden dit jaar nog 3.000 panelen geplaatst. Pas in het voorjaar van 2017 is Landgraaf aan de beurt en worden hier nog eens 5.000 panelen geplaatst. 

Nieuw winterseizoen

Met het nieuwe winterseizoen voor de deur, gaat SnowWorld een mooi seizoen tegemoet. Als voorbereiding op de wintersportvakantie bezoeken veel mensen een van de indoorskihallen in Nederland. SnowWorld in Zoetermeer is vanaf dit seizoen nog leuker, omdat de derde baan met 100 meter verlengd is. Hierdoor maak je een nog langere afdaling en kun je de techniek en conditie weer optimaal voorbereiden.

Langzamerhand gaan we weer uitkijken naar het nieuwe winterseizoen. Op dit moment is het nog erg warm in Nederland, maar de eerste wintersport campagnes zijn alweer gesignaleerd op het internet. Interessante vroegboekkortingen brengen ons weer in de winterstemming en de schoolvakantie voor kinderen loopt weer op zijn einde. We kunnen dus weer gaan uitkijken naar de wintersportvakantie en laten we hopen dat Koning Winter ons al vanaf december voorziet van een verse laag sneeuw!

De winter komt weer langzaam in het zicht

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in