Nieuwsalert per mail ontvangen

SnowPlanet wordt SnowWorld Amsterdam

Skicentrum SnowWorld neemt waarschijnlijk al in mei de concurrent SnowPlanet over. Na de piste in Landgraaf en Zoetermeer heeft de uitbater van sneeuwaccommodaties dan ook de piste in Spaarnwoude in bezit. Oprichter en directeur Koos Hendriks spreekt over ‘een uitstekende aanvulling’ voor SnowWorld. 

Met de overname van SnowPlanet denkt SnowWorld winstgevender te kunnen worden. Aan de ene kant kan middels de kennis en kunde van SnowWorld de omzet van Snowplanet worden opgekrikt. Daarnaast ontstaan er ook mogelijkheden voor synergievoordelen.

Na de voorgenomen overname zal de naam SnowPlanet veranderen in ‘SnowWorld Amsterdam’. Hiermee wordt een marktgebied bespeeld met veel potentie en zo ontstaat voor het concern een landelijke dekking. Het gebouw wordt aangepast naar de maatstaven van SnowWorld, wat praktisch betekent dat de voor SnowWorld zo typische Oostenrijkse wintersportsfeer wordt doorgetrokken. Met deze sfeer moet niet alleen het bezoekersaantal omhoog gaan, maar ook de gemiddelde verblijfduur van de gasten.

Het geldbedrag gemoeid met de overname ligt naar verwachting tussen de 5,5 en 6,0 miljoen euro. Het is de bedoeling om het grootste gedeelte van de transactie met vreemd vermogen te financieren en daarvoor wordt nu gesproken met verschillende banken. Mocht de overname doorgaan, dan hoopt SnowWorld al op 1 mei het startsein te geven voor SnowWorld Amsterdam.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in