Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Snowboarder valt in gletsjerspleet op de Hintertuxer Gletscher

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Dit weekend is een wintersporter tijdens een off-piste afdaling in een gletsjerspleet gevallen op de Hintertuxer Gletscher. De 42-jarige Italiaan was samen met collega’s onderweg op de gletsjer. Blijkbaar zag de snowboarder de gletsjerspleet over het hoofd en hij bleef 10 meter lager steken.

Snowboarder valt 10 meter

Rond 14.00 uur was de Italiaan met enkele collega’s onderweg in het gletsjerskigebied van de Hintertuxer Gletscher. Ze waren aan het snowboarden buiten de geprepareerde pistes op rotsachtig terrein. De 42-jarige snowboardde vooraan en zag blijkbaar de gletsjerspleet over het hoofd. Hij viel met zijn snowboard en kwam ongeveer 10 meter lager vast te zitten.

Reddingsactie op de Hintertuxer Gletscher

Omstaanders zagen de val en belden onmiddellijk de hulpdiensten. De bergreddingsdienst van Tux vloog met twee reddingshelikopters naar de plek van het ongeluk. Gelukkig kon de man al snel uit de gletsjerpleet gered worden. Door de val heeft hij verwondingen van ‘onbepaalde mate’ opgelopen. Hij is na afloop naar de kliniek in Innsbruck gebracht. Het is niet duidelijk hoe het nu met de wintersporter gaat.

Ook in Saas-Fee gebeurde er onlangs eenzelfde ongeluk: Complexe reddingsactie in Saas-Fee: skiër valt in gletsjerspleet

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in