Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Snowboarder overreden door pistenbully op Hintertuxer Gletscher

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Afgelopen zaterdag heeft er een dodelijk ongeluk plaatsgevonden op de Hintertuxer Gletscher in Oostenrijk. Een 44-jarige snowboarder kwam op een blauwe piste van het zomerskigebied in botsing met een pistenbully en werd vervolgens overreden. De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld en is nu op zoek naar getuigen van het ongeval.

Fatale inhaalactie

Het ongeluk vond plaats op blauwe piste nummer 10 en is waarschijnlijk ontstaan doordat de snowboarder de pistenbully, die aan de rand van de piste reed, wilde inhalen. Volgens een politiewoordvoerder aan Kronen Zeitung werd de wintersporter gegrepen door de kettingen en vervolgens rolde een deel van het voertuig over zijn lichaam. De bestuurder van de pistenbully en hulpverleners kwamen meteen in actie en verleenden eerste hulp, maar helaas mocht dat niet baten. De Duitser is ter plekke overleden. Zijn lichaam is per helikopter naar de vallei gebracht.

Politie op zoek naar getuigen

Om vast te kunnen stellen wat er precies is gebeurd, roept de politie van Jenbach getuigen op om te bellen naar: +43 591337252. Het ongeluk heeft volgens het politierapport rond ongeveer 15.10 uur plaatsgevonden. De politie stelt een onderzoek in om alle feiten te achterhalen.

Zomerskiën op de Hintertuxer Gletscher

Vanwege het pinksterweekend waren er veel wintersporters op de Hintertuxer Gletscher in Oostenrijk. Het skigebied op de gletsjer is het hele jaar door geopend. Ook in de zomermaanden kun je hier afdalen van een beperkt aantal pistes.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in