Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Snow Space Salzburg biedt gratis reizen met openbaar vervoer aan in de deelstaat Salzburg

Wintersport Snow Space Salzburg

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Dit jaar is er een nieuwe actie voor wintersporters in de skiregio Snow Space Salzburg. Ga je namelijk deze winter hier skiën, dan kun je in de deelstaat gratis rondreizen met het openbaar vervoer. Als je online een skipas boekt kun je voor de optie kiezen om daarbij een gratis kaartje voor het openbaar vervoer in de deelstaat Salzburg aan te schaffen.

Openbaar vervoer en Snow Space Salzburg

De gehele regio Salzburg (en dus ook Snow Space Salzburg) heeft voor deze deal een samenwerking gesloten met de Salzburger Transport Association (SVV). Alle skiërs en toerskiërs kunnen gratis reizen in Salzburg tussen de skiregio’s aankomende winter, mits je je skipas online vooraf aanschaft. De campagne geldt voor al het openbaar vervoer in de deelstaat, inclusief de ÖBB-langeafstandstreinen in de regio Salzburg.

Wintersport met de trein

Deze actie van de deelstaat Salzburg is om de wintersporter op te roepen meer met het openbaar vervoer te reizen. Ga je met de trein naar Oostenrijk? Vanaf het station kun je dan aankomende winter in Salzburg gratis en gemakkelijk reizen tot bijvoorbeeld het treinstation St. Johann, waar je overstapt op de skibus en binnen 10 minuten bij het dalstation van de Gernkogel bent. Met de actie wordt ingespeeld op de nieuwe trend om met de trein te reizen. Steeds meer mensen overwegen om de auto te laten staan en op alternatieve, duurzamere manieren te reizen.

De reis in Salzburg zelf is dus gratis. Voor de reis naar Salzburg moet je wel betalen, hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je gebruik maken van de ÖBB Nightjet, de Alpen Express, TUI Ski Express of de treinen van NS International. Alles over een wintersport met de trein naar Oostenrijk lees je hier.

Met de trein naar Oostenrijk: aanbieders en prijzen vergelijken

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in