Nieuwsalert per mail ontvangen

“Snow-Farming” geeft zekerheid aan skigebieden

De skigebieden hebben de afgelopen twee jaar geen geluk gehad met de sneeuwval aan het begin van het seizoen. Door te weinig sneeuwval konden veel skiliften niet open, waardoor niet alle verbindingen in de skigebieden mogelijk waren. De skigebieden moeten dan ook om de rekentafel om de uitblijvende sneeuwval te kunnen opvangen. Eén van de oplossingen waar de skigebieden nu in investeren heet “Snow-Farming”. Sneeuw van het voorgaande jaar wordt in grote depots opgeslagen zodat dit het jaar erop weer gebruikt kan worden op plaatsen waar te weinig sneeuw ligt.

In Sölden wordt Snow-Farming al meerdere jaren ingezet om de gletsjer te kunnen blijven voorzien van sneeuw. “De sneeuw die aan het einde van het seizoen overblijft, wordt met sneeuwruimers en pistebully’s naar depots verplaatst. Vanuit de depots wordt bepaald op welke plaatsen de sneeuw neergelegd gaat worden”, aldus Eberhard Schultes, technisch directeur bij de bergbahnen van Sölden. Het kost Sölden circa 50.000 euro om elk jaar de depots te voorzien van sneeuw. De inspanningen zijn volgens het skigebied de moeite waard, want je kan in september goede pistes aanbieden.

Steeds meer skigebieden gaan zich verdiepen in de aanleg van sneeuw depots. Mede door de positieve ervaringen van Sölden, zien veel skigebieden een grote toegevoegde waarde van een sneeuw depot.

Bron: ORF

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in