Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuwwolken in het Skicircus: zoveel sneeuw valt de komende dagen

© saalbach.com, Daniel Roos

Wintersportredacteur

Het wordt steeds bewolkter in meerdere skigebieden in Oostenrijk, ook in het bekende skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Er komt een hele bak sneeuw aan voor het Skicircus, zoveel gaat er volgens de voorspellingen vallen de aankomende dagen!

Tot een meter verse sneeuw in het Skicircus

Het Skicircus is een van de skigebieden waar ontzettend veel sneeuw gaat vallen de komende dagen. Het is bizar wat de weerapps voorspellen! Als alles volgens de planning gaat, valt er meer dan een meter verse sneeuw in het skigebied. Dit zijn de verwachtingen:

Wanneer?Sneeuwval (in cm)
Vandaag, 1 februari 3 centimeter
Morgen, 2 februari51 centimeter
Vrijdag, 3 februari20 centimeter
Zaterdag, 4 februari 27 centimeter
Zondag, 5 februari 23 centimeter
Maandag, 6 februari15 centimeter
Dinsdag, 7 februari 5 tot 10 centimeter

In deze skigebieden gaat het ook dumpen!

Actueel sneeuwbericht

Volgens het laatste sneeuwbericht van de website van het skigebied ligt er bij het dalstation 40 centimeter en bij het bergstation 60 centimeter op de piste. Maar het sneeuwdek zal dus nog flink aangevuld worden de komende dagen. De temperatuur vanochtend lag tussen de 1,1 en -7,7 graden. Het lawinegevaar met de verse sneeuw staat op schaal drie, dit betekent aanzienlijk lawinegevaar. Het blijft erg bewolkt de komende dagen!

Nu in het Skicircus

Je kunt wel zeggen dat het zicht vandaag in het Skicircus verslechterd is vergeleken met de afgelopen zonnige dagen. De dikke wolken vormen zich boven de piste en zoals je op de webcams kunt zien is het mistig. Overdag kunnen er al enkele vlokken sneeuw vallen en vooral vanavond zal het pas echt beginnen te sneeuwen.

Skiën in de verse sneeuw in het Skicircus

Nog niet geboekt, maar wil je wel heel graag nog op wintersport? Hoe lekker is het om af te dalen van de pistes in het Skicircus na de mega dump die eraan komt? Een wintersport in februari of maart kan gewoon nog geboekt worden, kijk eens bij de volgende aanbieders:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in