Nieuwsalert per mail ontvangen

Sneeuwverwachting in Europese landen erg indrukwekkend

Gisteren schreven wij er al over dat een groot deel van Europa rekening moet houden met dalende temperaturen. In de Alpen resulteert dit in combinatie met een flinke dosis neerslag logischerwijs voor sneeuwval. Naar verwachting gaat de sneeuwgrens dalen naar circa 800 a 900 meter, waardoor veel bekende skigebieden weer helemaal winters worden. Dit terwijl de skiliften in de meeste skigebieden allang gesloten zijn en er uitgekeken wordt naar het zomerseizoen. De sneeuwverwachting is indrukwekkend, want het gaat één van de beste sneeuwdumps van het winterseizoen 2015-2016 worden.

Lees hier overigens de skigebieden in Oostenrijk en Frankrijk waar op dit moment nog goed geskied kan worden.

Opvallend is dat Oostenrijk eindelijk de tweede plek heeft bereikt qua meeste verwachte sneeuwval tot het einde van de maand. Het land heeft het hele seizoen eigenlijk achter de feiten aan moeten lopen, maar neemt nu een flinke eindsprint. Hoeveel sneeuw gaat er per land vallen? Sneeuwhoogte.nl kwam vandaag met een mooi overzicht waarbij goed zichtbaar is dat er echt een flinke bulk sneeuw gaat vallen. Voor de skigebieden en gletsjers die nog geopend zijn een geweldig teken, want de pistes kunnen het daar prima gebruiken. Naar welk land gaat jouw voorkeur?

  • Zwitserland: ruim 120 cm sneeuw
  • Oostenrijk: ruim 110 cm sneeuw
  • Frankrijk: ruim 80 cm sneeuw
  • Duitsland: ruim 80 cm sneeuw
  • Italië: ruim 70 cm sneeuw

Heerlijke berichten waar wij toch wel een beetje vrolijk van worden, ondanks dat wij ook al bezig zijn met het zomerseizoen. De sneeuw foto’s gaan wij uiteraard met jullie delen als wij deze ontvangen hebben.

Let it snow!

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in