Nieuwsalert per mail ontvangen

Sneeuwval zorgt voor chaos op Oostenrijkse wegen

Webcam beelden Tirol

Het was chaos op de Oostenrijkse autowegen afgelopen weekend. Lange files ontstonden door besneeuwde wegen en drukte. Veel Oostenrijkers zijn slecht voorbereid op de winterse omstandigheden en rijden nog met zomerbanden. Ook de vrachtwagens zorgden voor grote problemen, omdat die vast kwamen te zitten en niet meer verder konden rijden. Hierdoor moesten meerdere rijstroken afgesloten worden.

Een groot probleem werd gevormd op de Brennerautobahn tussen Matrai en Nösslach kort na het middaguur. Hier blokkeerden meerdere auto’s en vrachtwagens de weg waardoor er lange files ontstonden. Ook richting Innsbruck moesten de Oostenrijkers rekening houden met lange files. Vooral bij de stukken waar de wegen een helling hebben, hadden de auto’s problemen. De enorme sneeuwdump in Oostenrijk komt ondanks de weersvoorspellingen onverwachts voor de inwoners. De Tiroler verkeerspolitie waarschuwt nu dan ook mensen voor het feit dat het weer winter begint te worden en de winterbanden onder de auto moeten. Dit voorkomt een hoop ongelukken!

Vanaf 1 november zijn winterbanden verplicht in Oostenrijk bij winters weer en bij overtreding kan je dit een hoop geld kosten. Veel Oostenrijkers hebben zich nog niet aan deze regels gehouden en komen nu in de problemen door de hevige sneeuwbuien. Heb je dit artikel gemist? Lees hieronder meer over dit onderwerp en zorg dat je goed voorbereid richting Oostenrijk vertrekt.

Winterbanden verplicht in Oostenrijk vanaf 1 november

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in