Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuwkettingplicht op meerdere bergwegen in Oostenrijk vandaag

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Ben je met de auto op weg naar Oostenrijk vandaag? En moet je een bergweg op naar je skibestemming? Ga dan maar vast even een YouTube tutorial kijken over het omleggen van sneeuwkettingen. Op veel plekken in het land zijn namelijk sneeuwkettingen verplicht vandaag.

Waar zijn sneeuwkettingen verplicht?

Vanwege de hevige sneeuwval van gisteren en vandaag, ligt er op diverse plekken sneeuw op de wegen. En als de weg dan omhoog gaat, kom je zonder sneeuwkettingen niet overal omhoog. Maar hoe weet je nou of sneeuwkettingen verplicht zijn? Dat wordt eigenlijk altijd met het bord zoals hierboven aangegeven onderaan een bergweg of op het punt vanaf waar de kettingen verplicht zijn. Vaak laten ze de lichten bij het bord ook nog knipperen. Over het algemeen is er dan ook een omlegplaats, waar net als jij meer vakantiegangers bezig zijn met het omleggen van de kettingen. Let voor je een bergweg omhoog rijdt dus even op of je een bord met sneeuwkettingen erop ziet of andere aanduidingen.

Je kunt ook alvast kijken op de website van de ÖAMTC, waarop aangegeven staat waar op dit moment een sneeuwkettingplicht geldt. Op het moment van schrijven geldt de plicht onder andere op de Gerlospas (deels), Radstädter Tauernpass bij Obertauern, Reschenpas, Arlbergstraße, Katschberg Straße en Planaistraße. Maar er zijn dus meer wegen waar je de kettingen moet omleggen.

Jij hebt toch thuis ook wel geoefend?

Sneeuwkettingen omleggen

Dat wordt dus eventjes puzzelen voordat je omhoog rijdt. Als het goed is, heb je natuurlijk thuis al geoefend, maar zo niet, lees dan even onze tips. Het omleggen van sneeuwkettingen is echt niet moeilijk, maar je moet wel even weten hoe het moet.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in