Nieuwsalert per mail ontvangen

Sneeuwkanonnen draaien op volle toeren in Oostenrijk

De temperatuur is flink gedaald in de Alpen en daardoor kunnen de sneeuwkanonnen weer op volle toeren draaien. In sommige skigebieden gebeurt dat al. Maar waarom? Het duurt toch nog een maand voordat de skigebieden openen?

Waarom draaien de sneeuwkanonnen nu al?

Een vraag die wij veel langs zien komen op het internet en waar met veel verbazing op gereageerd wordt. Dat op de gletsjers de sneeuwkanonnen draaien is logisch, want daar blijft de temperatuur laag. In de ‘normale’ skigebieden ligt dit anders, want de kans dat het hier weer warmer gaat worden de komende weken is groot.

Reden 1: Basislaag creeeren

Toch draaien de sneeuwkanonnen in sommige gebieden op dit moment op volle toeren. De komende dagen blijft het nog flink koud in Oostenrijk, waardoor enkele skigebieden groot inzetten op de productie van kunstsneeuw. Op die manier hopen zij een goede basislaag te creëren waar het hele seizoen van geprofiteerd kan worden.

De afgelopen twee jaar hebben de meeste skigebieden een hele nare start van het seizoen gehad. Dit jaar willen ze daarom perfect van start gaan mét sneeuw. Misschien is de kunstsneeuw wel ontzettend overbodig, maar dat risico gaat niet gelopen worden.

Reden 2: Sneeuwkanonnen testen

Niet alle skigebieden hebben om de bovenstaande reden de sneeuwkanonnen aangezet. Zo worden in veel skigebieden testrondes gemaakt en worden alle laatste aanpassingen aan de sneeuwkanonnen verricht. Nu kunnen er nog aanpassingen aan de systemen gedaan worden, want als er straks 1,5 meter sneeuw ligt is dit een stuk gecompliceerder.

Het blijft in ieder geval een heerlijk gezicht om de sneeuwkanonnen op volle toeren te zien draaien. Op het moment dat de sneeuwkanonnen aan staan weet je dat het koud genoeg is in de Alpen. Het blijft nog even koud in de Alpen dus we kunnen voorlopig nog genieten van de winterse beelden. Zie onderstaande weersvoorspelling van Snowplaza.nl voor Saalbach. Genieten!

Weerbericht Oostenrijk - Skiinformatie.nl

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in