Nieuwsalert per mail ontvangen

Sneeuwgrens laag genoeg voor sneeuw in de dalen

Eindelijk is de sneeuwgrens weer flink naar beneden gegaan en kunnen verschillende dalen in Oostenrijk ook genieten van de winterse omstandigheden. De sneeuwgrens hing dagenlang rond de 600 meter in Tirol, waardoor regenval de overhand had. Een triest gezicht als je het dal van verschillende skigebieden inreed, want we willen tenslotte allemaal direct in een witte wereld terecht komen.

Aan deze regenval kwam in de loop van gistermiddag een einde. De hele dag hebben de skigebieden in Tirol, Salzburg en Vorarlberg in het teken gestaan van hevige sneeuwval. In de ochtend kwam dit nog in vloeibare vorm naar beneden, maar rond 15.00 uur veranderde dit in het witte goud. Heerlijk, want dit heeft de hele nacht aangehouden, waardoor de skigebieden onder de 500 meter grens nu ook weer helemaal wit zijn.

In Oostenrijk hebben de lagergelegen skigebieden te maken met een onrustig seizoen. Veel dalafdalingen lagen er slecht bij, omdat de temperaturen hier wekenlang te hoog is geweest. Meteorologen voorspelden al dat maart nog wel eens een hele goede maand kan worden in de skigebieden. Tot nu toe zijn die voorspellingen uitgekomen, want vanaf 1 maart is het kouder geworden in Oostenrijk en heeft het de afgelopen dagen flink gedumpt. Heerlijke foto’s en berichten op Facebook en Instagram waren dan ook een feit.

Een mooi voorbeeld zijn de omstandigheden op wintercamping Aufenfeld in Aschau (Zillertal). Gisteren moesten de vakantiegangers de plassen nog ontwijken, maar nu is alles bedekt onder een verse laag sneeuw.

Camping

Ook in Brixen im Thale heeft het de hele nacht door gesneeuwd en kunnen de wintersporters genieten van verse poeder op de pistes. Billy Vonk is skileraar in het skigebied en stuurde ons de onderstaande foto op. Waar gisteren de dalafdaling nog helemaal groen was, staat vandaag alles in het teken van sneeuw, sneeuw en nog een sneeuw. Berichten die wij graag ontvangen, want het seizoen duurt nog even voort.

sneeuw

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in