Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuwdump voorspeld in Oostenrijkse skigebieden

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De meteorologen in Nederland komen met heerlijke berichten. Enorm veel sneeuw gaat er richting de Europese bergen komen en ook de Oostenrijkse Alpen gaan hier van profiteren. Wat een heerlijk nieuws, want een sneeuwdump is altijd wenselijk in deze tijd van het jaar. Frankrijk is wederom de aanvoerder met ruim twee meter sneeuw in de komende 6 dagen, maar de sneeuwhoeveelheden in de overige landen liegen er ook niet om. Eindelijk!

De Franse skigebieden hebben afgelopen week al te maken gehad met een enorme sneeuwdump. Chamonix was wederom de gelukkige winnaar in deze race, want het jaar had daar niet beter kunnen beginnen. Wat een enorme hoeveelheden vallen daar! Ook komende 6 dagen gaat hier naar alle waarschijnlijkheid weer ruim 2,5 meter sneeuw vallen. Houdt het dan nooit op? Nee voorlopig nog niet als we de weersvoorspellingen mogen geloven. 

Op dit moment zijn de temperaturen in de Oostenrijkse skigebieden iets te hoog. In de nacht daalt de temperatuur net onder het vriespunt, maar overdag is het duidelijk te warm. Voordat de sneeuw richting de Oostenrijkse Alpen kan gaan komen moet eerst die sneeuwgrens naar beneden. Hier gaat de komende dagen werk van gemaakt worden door Koning Winter, want waar de temperatuur nu overdag nog tussen de 0 en 5 graden schommelt, keldert deze in de loop van de week flink. Oostenrijk gaat het weer flink koud krijgen en de dubbele lagen kleding moeten weer een feit worden. Het zwaartepunt van de sneeuwdump ligt heel duidelijk boven Frankrijk en Zwitserland, maar Oostenrijk gaat hier zeker van mee profiteren. Door de dalende sneeuwgrens kunnen veel Oostenrijkse skigebieden tot in de dalen gaan rekenen op circa 20 a 30 cm nieuwe sneeuw. Hieronder zie je de Oostenrijkse skigebieden waar het wel serieus gaat dumpen. De bomen worden weer bedolven onder een dikke laag sneeuw waardoor de toeristen in een winterwonderland terrecht gaan komen. Ook dat is wat waard, want wintersport draait niet alleen om skiën, maar ook om een complete beleving. 

Oostenrijkse skigebieden met meeste sneeuwval:

  • Montafon: 69 cm
  • Brandnertal: 64 cm
  • Zugspitz Arena: 63 cm
  • Ramsau: 63 cm
  • Pitztal: 60 cm
  • Kappl: 60 cm
  • Sonnenalpe Nassfeld: 60 cm

Heerlijke berichten dus. Frankrijk heeft wederom een hoop geluk, maar het meest positieve bericht vinden wij dat Oostenrijk ook weer op een kleine dump kunnen gaan rekenen. YES! Blijf op de hoogte van de laatste weersvoorspellingen via Wintersportweerman Hajo of volg de ontwikkelingen op het gebied van freeride skiën op WePowder.nl.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in