Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuw veroorzaakt stroomuitval in een deel van Oostenrijk

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het blijft maar sneeuwen in de Alpenlanden. Gistermiddag werd er in Oostenrijk al gewaarschuwd voor eventuele problemen op de wegen in verband met de voorspelde sneeuwval. De gevreesde chaos op straat bleef uit, maar ruim 3000 huishoudens zitten wel sinds vanochtend zonder elektriciteit.

Stroomuitval in Oostenrijk

Er is vannacht weer tot 30 centimeter sneeuw gevallen in onder andere Steiermark in Oostenrijk. In het zuidwesten van de deelstaat zorgde de dikke vlokken voor problemen. De sneeuwval zorgde voor stroomuitval bij zo’n 3400 huishoudens in de gebieden bij Leibnitz en Eibiswald. De monteurs zijn al de hele ochtend bezig om oplossingen te vinden in het getroffen gebied. Er wordt verwacht dat de grootste schade tegen de middag hersteld is.

Brandweer in actie

Ook in het zuiden van Steiermark kwam de brandweer gisteravond in actie. Meerdere bomen bezweken onder de last van de sneeuw en dit zorgde voor problemen. Daarnaast waren er ook wat ongelukken op de weg waarbij auto’s gingen glijden. Gelukkig is niemand gewond geraakt en waren de hulpdiensten goed voorbereid op deze sneeuwval.

Lees ook: Extra maatregelen op de weg in Oostenrijk in verband met sneeuwval

Aprildump

Het is wit op veel plekken in de wintersportlanden en dat terwijl dit weekend weer veel skigebieden hun laatste skidag van dit seizoen hadden. De temperatuur is afgelopen week gedaald en sindsdien heeft het af en aan gesneeuwd. Op veel plekken ligt er nu weer een deken van sneeuw over het landschap. Het sneeuwde zelfs tot op lagere hoogte en enkele wintersportdorpen en steden werden weer wit. De meeste sneeuw is gevallen aan de noordkant van de Alpen, vooral in de noordelijke Zwitserse Alpen, de westelijke Oostenrijkse Alpen en een deel van de Duitse Alpen. Ook deze week blijft het maar sneeuwen, totdat vrijdag de temperaturen weer stijgen. Meer informatie ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in