Nieuwsalert per mail ontvangen

De sneeuw komt eraan!

De afgelopen tijd is het in de Alpen zo ontzettend mooi weer geweest dat wintersporters haast vergeten zijn hoe een wolk eruit ziet. Ook de temperatuur lag flink hoog in veel skigebieden. Dat heeft uiteraard geen positieve gevolgen gehad voor de sneeuw. Op de pistes mogen we nog niet klagen, maar echt mooi wit zijn de dalen niet meer. Tijd voor verandering daarin!

En die verandering gaat komen. Althans, dat zeggen de meteorologen. De temperatuur gaat zakken en er komt neerslag. Die neerslag wordt morgen verwacht in een deel van de Alpen. Over hoeveel sneeuw we spreken? Reken op maximaal 20 cm op bepaalde plekken. Echt veel is dat niet, maar genoeg om de bergen weer een winters kleurtje te geven.

Waar en hoeveel?

Niet overal wordt overigens evenveel sneeuw verwacht. Op het onderstaande overzichtskaartje van Bergfex/ZAMG kun je de voorspelde sneeuwval voor de komende 48 uur zien. Dat zijn vooral lichte kleurtjes, met in het westen van Oostenrijk wat oranje vlakjes, die staan voor zo’n 15 cm.

Zoomen we in, dan zien we dat in het Zillertal bijvoorbeeld zo’n 10 cm naar beneden kan komen, in St. Anton circa 15 cm en in Oberstdorf ook een centimeter of 10. In Zwitserland komt ook wat van het mooie spul naar beneden. In Engelberg Titlis verwachten we circa 15 cm. Italië en Frankrijk blijven helaas wat achter met de sneeuw. Wil je meer dan 30 cm verse sneeuw? Dan moet je naar Kroatië ;-).

Geen zorgen

Zoals je hierboven kunt zien blijft de echte sneeuwval uit in de meeste gebieden. Toch hoeven jullie je geen zorgen te maken, want er ligt sneeuw genoeg in de Alpen voor een onbezorgde wintersportvakantie. Wij wensen jullie alvast een goede reis en heel veel plezier de komende eerste krokusweek!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in