Nieuwsalert per mail ontvangen

Sneeuw in de Alpen

sneeuw in AlpenHet lijkt er op dat we de winter goed gaan starten. Afgelopen dagen heeft het meerdere malen gesneeuwd wat geresulteerd heeft  in een prachtig wit laagje rond de 2.000 meter grens. Als de voorspellingen kloppen gaat het dit weekend nog meer sneeuwen in de Alpen.De ochtend stond in het teken van neerslag in de Franse Alpen en Jura. Dit front trok door naar het oosten en heeft vooral in westelijke Alpen gezorgd voor veel regen. De sneeuwgrens varieerde tussen de 1.500 en 2.000 meter. Dat sneeuw ideaal is mag duidelijk zijn, maar de plaatselijke diensten hebben gisteren wel een weeralarm moeten afwegen voor de harde wind. Met windsnelheden van 110 tot 130 km/h konden er gevaarlijke situaties ontstaan.

 

 

Bron: wintersportweerman

Door deze harde wind steeg de sneeuwgrens in veel gebieden naar de 2.000-2.2000 metergrens waardoor de sneeuw moeilijk bleef liggen. Het Vorarlberg en Tirol hebben hier het meeste last van gehad. Boven de 2.000-2.4000 meter kan er gerekend worden op zo’n 20 tot 35 cm sneeuw en lokaal uitgekeken worden naar een halve meter aankomend weekend. De 0-graden grens ligt rond de 2.300 – 2.400 meter.

Morgen en overmogen slaat het weer kortstondig om met de komst van een fohn, die in de dalen kan zorgen voor temperaturen tussen de 18 en 20 graden. Gelukkig is dit van korte duur, want de hoger gelegen skigebieden kunnen weer gaan rekenen op sneeuw.

Positief nieuws dus vanuit de Alpengebieden. Laat de ondergrond maar goed koud worden, zodat de basislaag garantie gaat bieden voor een lang en goed seizoen.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in