Nieuwsalert per mail ontvangen

Sneeuw in aantocht voor Oostenrijkse skigebieden

Het gaat weer sneeuwen in de Alpen en ook de Oostenrijkse skigebieden gaan hier van profiteren. Goed nieuws, want we kunnen wel weer wat sneeuw gebruiken. We hebben ruim een week typisch herfstweer gesignaleerd in de Alpen, maar dit gaat vanaf woensdag veranderen. Nieuws waar wij heel blij van worden, want de winterstemming moet er goed in blijven zitten.

De winterkleding kan zeker in de Alpen uit de kast gehaald gaan worden. Op dit moment zijn de weersomstandigheden nog erg mild en hebben de gebieden in Oostenrijk nog te maken met ‘Traumwetter’. Prachtig blauwe lucht, de bomen die herfstkleuren hebben aangenomen en een temperatuur die nog ver boven het vriespunt schommelt. Aan het einde van vandaag gaat hier al verandering in komen en komen de eerste wolken tevoorschijn. Een teken dat het beduidend kouder gaat worden, want vanaf morgen gaat het winters worden in de Alpen. Het koude weer komt vanuit Duitsland opzetten en nadert al snel de noordelijke Alpen. Deze koude temperaturen in combinatie met neerslag gaat weer voor winterse beelden zorgen. Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw! Berichten waar wij de hele week al op zaten te wachten en waar wij jullie gisteren ook al van op de hoogte brachten:

Koufront in de Alpen gaat voor sneeuwval zorgen deze week

Door het koufront gaat de sneeuwgrens weer naar beneden. Op dit moment ziet het er naar uit dat het vriespunt daalt naar de 750 a 1000 meter grens. Het gaat niet flink dumpen, maar de Oostenrijkse Alpen kunnen zeker rekening gaan houden met 30 tot 40 cm sneeuwval. Hierbij vooral gefocust op de noordkant van de Alpen. Tot vrijdag hebben de Zwitserse en Franse Alpen nog weinig te maken met deze winterse invasie, maar daar komt richting het weekend ook verandering in. Hoeveel sneeuw er gaat vallen en waar er veel sneeuw gaat vallen is nog niet met zekerheid te zeggen. Wel is het zo dat het koud blijft en dat er neerslag gaat vallen. Sneeuw komt er dus sowieso!

Waar het gaat sneeuwen en hoeveel? Hierbij een aantal skigebieden die kunnen rekenen op sneeuwval.

 • Obertauern: circa 35 cm sneeuwval
 • Stubai: circa 25 cm sneeuwval
 • Zell am See – Kaprun: circa 40 cm sneeuwval
 • Serfaus Fiss Ladis: circa 20 cm sneeuwval
 • Kitzbühel: circa 25 cm sneeuwval
 • Fügen: circa 30 cm sneeuwval
 • Mayrhofen: circa 30 cm sneeuwval
 • Dachstein: circa 35 cm sneeuwval
 • Ischgl: circa 34 cm sneeuwval
 • St. Anton: circa 30 cm sneeuwval
 • Gerlos: circa 30 cm sneeuwval
 • Sölden: circa 25 cm sneeuwval

Sneeuw in aantocht? Tref voorbereidingen!

Met de winter in het vooruitzicht is het belangrijk dat we bepaalde voorbereidingen gaan treffen. Het omleggen van de winterbanden is daar een belangrijk onderdeel van. Wist je bijvoorbeeld dat je vanaf 1 november in Oostenrijk verplicht bent om winterbanden onder je auto te hebben? Voor meer informatie zie het artikel hieronder dat wij daarover publiceerden.

Winterbanden verplicht in Oostenrijk vanaf 1 november

Bron: Snowplaza.nl

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in