Nieuwsalert per mail ontvangen

Sneeuw en wisselvalligheid hebben de overhand

Het seizoen duurt nog een paar weken en de skigebieden beginnen langzaam naar het einde toe te werken. Om tot het eind open te kunnen blijven is een verse laag sneeuw zeker welkom. Ligt er nog wel genoeg sneeuw om met de Pasen richting de Alpen te vertrekken en gaat het überhaupt nog sneeuwen aankomende weken?

De temperaturen liggen hoog in de skigebieden en vandaag is het weer nog steeds zacht. De vorstgrens ligt hoog en er is de afgelopen tijd weinig sneeuw gevallen. Daar komt echter verandering in, want er komt weer kou en neerslag richting de Alpen.

Alle beetjes helpen

De skigebieden hebben een flinke sneeuwbui hard nodig. De vorstgrens zal vannacht met zo’n 800 meter dalen naar 2.000 meter. Ook wordt er neerslag verwacht. Vanavond en vannacht valt er in de Oostenrijkse Alpen wat sneeuw, zo’n 10 centimeter.

In de Franse Alpen en Dolomieten blijft het vrijwel droog en is het enige wat ze kunnen verwachten een beetje neerslag of op grote hoogtes een kleine hoeveelheid sneeuw. Morgen klaart het in het westen flink op en de temperatuur komt dan ook een stuk lager uit.

Afwisseling neemt weer de overhand

De zon en wolken wisselen elkaar de aankomende week veel af. In Frankrijk en Zwitserland worden veel zonuren verwacht, maar in de Oostenrijkse skigebieden laten de wolken zich regelmatig zien. Toch blijft het woensdag op de meeste plekken droog.

Woensdag loopt de temperatuur weer op tot 15 graden op 1.000 meter hoogte. De vorstgrens stijgt dan ook enorm. Woensdag verwacht men een grootschalig systeem dat naar het Europees vasteland oprukt. Dit zal resulteren tot wisselvallige weersomstandigheden.

Nat weer tijdens Pasen

Vrijdag en zaterdag zal er niet veel neerslag vallen, maar zondag en maandag is het een ander verhaal. Eerste en Tweede Paasdag staat in de Alpen namelijk in het teken van neerslag en wind. Positief is dat de kans op verse sneeuw vanaf 2.000 meter hoogte toeneemt en dat er tot wel 30 centimeter sneeuw kan vallen. Hopen op een goede sneeuwbui dus!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in