Nieuwsalert per mail ontvangen

Sneeuw Alpen begint erop te lijken

Livigno

Het zal je vast niet ontgaan zijn, de laatste weken is er aardig wat sneeuw gevallen in de Alpen. Dit weekend viel er in sommige gebieden zelfs een halve meter. Waar de weides een paar weken geleden nog groen waren en de koeien nog stonden te grazen, ligt er vandaag een flink pak sneeuw wat komende week alleen nog maar groeit. Aankomend weekend wordt er namelijk nog een sneeuwdump verwacht.

Sinds het weekend ligt er op verschillende plaatsen in de Alpen sneeuw, vaak zelfs tot diep in de dalen. In de Alpen ligt boven de 1800 meter al snel meer dan 1 meter sneeuw en dit met tussen de 50 en 80 cm nieuwe sneeuw van afgelopen weekend. Ook in de dalen ligt al gauw tot 50 cm sneeuw. Met deze sneeuw en temperaturen zo vroeg in het seizoen, zullen veel gebieden vaak eerder open gaan dan gepland, want normaal gesproken vind je deze hoeveelheden sneeuw alleen in het hoogseizoen.

Met een nulgradenniveau tussen de 400 en 700 meter is het wel ijzig koud op de bergen. Op 2000 meter ligt de temperatuur rond de -13 en op 3000 meter zelfs rond de -20 graden. Daarnaast staat er een stevige wind tussen de 40 en 60 km/h wat het nog kouder maakt.  Deze omstandigheden zijn wel perfect voor sneeuwkanonnen, die vandaag weer volop kunstsneeuw produceerden.

De aankomende dagen zal de temperatuur weer wat stijgen en de wind afnemen. Voor de sneeuw hoef je echter niet bang te zijn. Die blijft bijna overal liggen. Daarbij komt dat er aanstaande zaterdag weer een sneeuwdump wordt verwacht voor de Alpennoordkant. Dit keer worden er geen bizar grote sneeuwhoeveelheden verwacht. In het gunstigste geval zal er tussen de 15 en 30 cm sneeuw vallen.

maandwisseldump

Bijna twee maanden geleden voorspelden wij voorzichtig, dat het wel eens een koude winter zou kunnen worden met vanaf begin december 100% sneeuwzekerheid. Het is nog november en in veel gebieden ligt er al een stevig pak sneeuw. Laten we hopen dat de winter nog niet al zijn kruit heeft verschoten en er nog veel poeder bij zal komen!

Hieronder vindt je een paar mooie beelden van gebieden waar nu al lekker veel sneeuw ligt.

Kleinwalsertal

Kleinwalsertal

Gerlos

Gerlos

Kitzbühel – Kirchberg

Kitzbühel - Kirchberg

Pitztaler Gletscher

Pitztaler Gletscher

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in