Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Slecht weer zorgt al heel vroeg voor lange files

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gisteren werd al aangegeven door de ANWB dat automobilisten moesten rekenen op lange files richting de skigebieden. Zowel in Duitsland, Oostenrijk als Frankrijk zorgen de massaal vertrekkende wintersporters voor veel vertragingen. In eerste instantie werd aangegeven dat de grootste drukte zou ontstaan tussen 10.00 en 15.00 uur, maar nu meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) dat het nu al vaststaat in Lyon en de drukte vroeger is begonnen als verwacht.

Dit weekend gaat het in de Alpen flink sneeuwen en ligt de sneeuwgrens tussen de 600 en 800 meter. In Frankrijk is het op dit moment heel hard aan het regenen in de lagergelegen regio’s waardoor de chaos alleen maar groter wordt. In de regio Lyon staan nu al enorm lange files en naar verwachting houden deze de hele dag aan. Ook de wegen naar de wintersportgebieden worden met het uur drukker.

De Krokusvakantie is voor verschillende landen begonnen waardoor de wegen richting de wintersportgebieden extra druk zijn. Tot de 1e week maart blijft dit naar alle waarschijnlijkheid aanhouden, omdat verspreid over de komende periode veel regio’s de Krokusvakantie gepland hebben.

Bron: ANWB.nl

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in