Nieuwsalert per mail ontvangen

Carl Denig Nieuwegein

Carl Denig is al 100 jaar de outdoor specialist in Nederland. Ervaring en passie is waar zij voor staan. Via de webwinkel en hun vestigingen in Amsterdam en in Nieuwegein biedt Carl Denig alles op het gebied van Outdoor aan.

Geschiedenis:

in 1912 ging Carl Denig met twee vrienden naar Ilse of Wight om te kamperen met zelf gemaakte tenten. Alleen werden zij toen opgepakt omdat ze een nacht op een militaire oefenterrein hadden doorgebracht. Er volgende een rechtzaak maar het drietal werd vrijgelaten. Bij terugkomst in de haven van Rotterdam was er grootte belangstelling voor de zelf gemaakte tenten. Hierdoor kwam Carl Denig op een idee.
Vanaf 1924 had Carl Denig een van de eerste ‘shop in shops’ waar hij kleding en de eerste Denig tenten aan Scouting Nederland verkocht.
In de jaren 30 verhuisden het bedrijf naar de huidige locatie op de Weteringschans. Ook werd in Den Haag een tweede winkel geopend. Tijdens de tweede wereld oorlog bleef de winkel gewoon open, alleen wel met een beperkte assortiment.
In 1970 verkocht Carl Denig zijn bedrijf aan Henk van Veen. Hij heeft samen met het personeel het bedrijf weten uit te bouwen tot een modern Outdoor bedrijf met een vestiging in Amsterdam en sinds een enkele jaren ook een vestiging met een grote tenten showroom in Nieuwegein.

Bereikbaarheid:

Carl Denig Nieuwegein
Ravenswade 54
3439 LD  Nieuwegein

Grotere kaart weergeven

Website:
http://www.carldenig.nl

Brands:
Carl Denig Fjallraven The North Face

Lange files richting skigebieden voorspeld

Voormalig Olympisch snowboardster en pornoster gaat weer snowboarden

Bergredding waarschuwt voor extreem koud wintersportweer

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in