Nieuwsalert per mail ontvangen

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixtental investeert 27 miljoen

Goed, beter, best. Dat is het motto van bijna elk modern skigebied. Je kunt tegenwoordig geen jaar meer overslaan zonder vernieuwingen, want dan loop je achter. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental beseft dit maar al te goed en investeert dit jaar daarom 27 miljoen.

De 27 miljoen worden goed geïnvesteerd en komt grotendeels ten goede een nieuwe lift, maar ook wordt er aandacht geschonken aan kunstmatige besneeuwing, een nieuw skidepot en 140 nieuwe gratis parkeerplaatsen.

10-persoonsgondel Salvenmoos
Zoals velen van jullie waarschijnlijk wel hebben begrepen heeft de in 1988 gebouwde tweepersoons Salvenmoos stoeltjeslift z’n beste tijd wel gehad. Daarom wordt er plaatsgemaakt voor een nieuwe lift en dat wordt een mooie tienpersoonsgondel. Totale investeringen: rond de 6,4 miljoen euro.

salvenmoos

Sneeuwzekerheid
Met de sneeuw was het het afgelopen jaar niet altijd even best gesteld. Natuurlijk werd er hard gewerkt in het skigebied om een witte afdaling te garanderen, maar dat lukt niet altijd. Herinner je het voorval met de heli nog? Anyway, er wordt ook dit jaar weer geïnvesteerd in sneeuwzekerheid. Er komen dit jaar bijna 100 nieuwe sneeuwinstallaties bij, wat het totaal aantal sneeuwkanonnen in de SkiWelt op 1.700 zet. Daarnaast worden er veel verbeteringen in de sneeuwvoorziening doorgevoerd. Zo wordt er 10 miljoen euro uitgegeven aan de vergroting van de Kreuzjöchlsee in Westendorf. Ter info: SkiWelt maakt voor de sneeuwinstallaties 100% gebruik van duurzaam opgewekte energie uit waterkracht.

LEES OOK: SkiWelt laat zijn ware aard zien

Gratis parkeerplaatsen
Om ook in Scheffau het opstapgemak te vergroten wordt er daar bij het dalstation een flink parkeerdek neergezet. Het dek gaat uit drie verdiepingen bestaan en telt in totaal 140 nieuwe gratis parkeerplaatsen. Daar houden wij Hollanders van. Naast het parkeren van je auto kun je er ook je ski’s parkeren. In het skidepot vind je 300 verwarmde en geventileerde lockers waarin per locker 3 paar ski’s passen. Boeken doe je bij de kassa, eventueel zelfs voor het complete seizoen.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in