Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

SkiWelt en KitzSki sluiten verdere samenwerking niet uit

Pistekaart Kitzbühel & Kirchberg

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Hoewel je met één skipas in zowel het Oostenrijkse SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental en KitzSki kunt skiën, zijn beide op zichzelf staande skigebieden. Of dat in de toekomst ook zo is, is nog maar de vraag. Met de KitzSkiWelt Tour, een skitocht door beide skigebieden, heeft afgelopen jaar al de eerste samenwerking plaatsgevonden. Of de twee wintersportgebieden binnenkort nog verder zullen samenwerken, wordt nu besproken.

Mogelijk verdere samenwerking SkiWelt en KitzSki

Wintersporters kunnen vandaag de dag al met één skipas skiën op zowel de pistes van SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental als in KitzSki, twee enorme skigebieden in Oostenrijk. Echter is er momenteel nog sprake van twee losse skigebieden, maar daar komt mogelijk verandering in, zo meldt de Tiroler Tageszeitung. Momenteel zijn er gesprekken gaande tussen beide partijen over een eventuele samenwerking en een huwelijk wordt niet uitgesloten.

Onderwerpen van die gesprekken zijn het vinden van een basis voor samenwerking, maar ook over bijvoorbeeld een technische verbinding, zoals een lift. Op dit moment zijn de skigebieden alleen verbonden middels een skibus, maar daar komt dus wellicht verandering in. Hoe dat eruit komt te zien staat nog helemaal open en óf het er komt is ook nog maar de vraag. Vooralsnog kan – blijkt ook uit eigen navraag – er niets over een verdere samenwerking worden gezegd en worden er geen mededelingen gedaan.

KitzSkiWelt Tour als eerste product

Op meer informatie over een mogelijke verdere samenwerking van SkiWelt en KitzSki moeten we dus nog even wachten. Echter is afgelopen jaar wel al het eerste product voortgekomen uit een collaboratie van de twee skigebieden: de KitzSkiWelt Tour. Deze skitocht verbindt beide bestemmingen met elkaar middels één en dezelfde tocht en daarmee is een eerste stap in de samenwerking gezet. Mocht het ervan komen dat de twee hand in hand gaan met elkaar, dan zal het skigebied een van de grootste ter wereld worden. Even ter verbeelding de cijfers: 476 km aan pistes en 147 liften. We wachten de gesprekken af en zijn benieuwd of dit er ook daadwerkelijk van zal komen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in