Nieuwsalert per mail ontvangen

Skitour seizoen gestart met lente kenmerken

Door de inval van de extreme sneeuwval is het skitour seizoen van start gegaan. De weersomstandigheden zijn dit weekend ideaal om de bergen in te gaan en de eerste sporen te zetten. Bij de Zauchensee (Pongau) zijn dan ook tal van groepen tourskiers gespot die massaal de bergen in gaan om de verse sneeuw te testen. Berggidsen en Lawine experts hebben dan ook en oproep gedaan om heel voorzichtig te zijn, want de gevaren liggen op de loer.

De lawine situatie is momenteel niet bijzonder kritisch, maar voorzichtigheid is nog steeds noodzakelijk. Een meter verse sneeuw, temperaturen boven het vriespunt en zonnig weer zijn kenmerken voor meteorologen om op te letten. Skitour fanatiekelingen in het populaire skigebied Zauchensee of Obertauern laten weten dat ze de mooie kans niet aan hun voorbij laten gaan. “Misschien wordt het net zo een slecht jaar als vorig jaar. Je moet elke kans nemen”, aldus de tourgangers in het gebied.

Peter Aubrunner, hoofd van de lawine waarschuwing commissie, geeft aan dat de omstandigheden nog erg onvoorspelbaar zijn. “De sneeuw is prachtig, maar er dient rekening gehouden te worden met spontane kleine lawines. De weersomstandigheden zijn te vergelijken met de lente waardoor veel mensen onverantwoorde risico’s nemen. De wind was sterk en er moet dus rekening gehouden worden met grote sneeuwafwijkingen.”

Ben je op zoek naar een skilift dan moet je een bezoekje brengen aan Kaprun of naar Leogang. De dagkaarten zijn goedkoper gemaakt dus super interessant om een middag sporten mee te pikken.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in