Nieuwsalert per mail ontvangen

Skispringen nog gevaarlijker maken is niet moeilijk

Als er één sport niet op mijn ‘bucket list’ staat is het wel ski springen. Hoewel ik met regelmaat uit het vliegtuig stap op 12.000 voet en me daar vrij comfortabel bij voel, moet ik er niet aan denken om mezelf te lanceren van zo’n reusachtige schans. Van onderaf vind ik de schans er al angstaanjagend uit zien, laat staan als je er bovenop staat. Gelukkig zijn er waaghalzen genoeg op deze wereldbol die zich wel gemakkelijk voelen als ze van de schans af glijden. Sommigen zelfs zo gemakkelijk dat ze de moeilijkheidsgraad nog even opschroeven. 

Onlangs was dat dan ook het geval op de Holmenkollen berg in Oslo, Noorwegen. Want waarom zou je ongezellig in je eentje je leven riskeren als je dat ook met je vrienden zo snel mogelijk achter elkaar kan?Petje af voor deze jonge jongens. Ik doe het ze niet na…. nooit. Overigens ben ik wel benieuwd waar de GoPro beelden zijn gebleven. Vergeten aan te zetten zou zonde zijn.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in