Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skimerk Columbia introduceert nieuwe technologie

Wintersportredacteur

Ook Columbia merkte dat er een grote vraag was naar goed ventilerende kleding. Omdat zij hier niet helemaal onbekend mee waren, hebben zij hun kennis en ervaring in een nieuwe technologie gestoken; de Omni-Heat technologie. Deze thermisch reflecterende technologie genereert warmte in je lichaam en behoud en regelt de temperatuur door reflectie. Daarnaast zorgt deze technologie ook nog voor de afvoer van warmte en vocht zodat je nooit koude en natte onderkleding krijgt. De term duurzaamheid is de laatste tijd op wintersportgebied ook een veel besproken onderwerp. Niet alleen skiliften moeten duurzamer gebouwd worden, maar ook kleding moet op zijn tellen passen. Daarom heeft Columbia gebruik gemaakt van gerecycled materiaal. In totaal bestaat de jas voor 50% uit gerecycled materiaal.

Het voordeel van deze kleren is vooral de normale afmetingen, het heeft de eigenschappen van een donsjas en het is zeer mooi afgewerkt.

Zou toch grappig zijn als je straks je oude jas weg doet en daarna in de winkel stukken materiaal van je oude jas tegenkomt. Maar zo ver zal het uiteraard niet gaan….

De kledij is zeer vlot te dragen doordat het volume normale afmetingen heeft en toch dezelfde eigenschappen heeft als een donsjas wat betreft warmte behoud. Alles is ook zeer technisch uitgevoerd met de nodige zakken om allerlei zaken in op te bergen.
Mijn eerste indruk bij het aandoen van de jas was “wow”…na een test in de Italiaanse Alpen en ook hier thuis in België staat mijn besluit vast. Niet te lang twijfelen, deze kledij is een “must have” in je koffer richting de bergen!!!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in